Home Blog

Oud-international Lahm voorzitter bij Duits organisatiecomité EK 2024

Duitsland - Polen

EK Voetbal Nieuws. Het Duitse sportmagazine Kicker meldt dat Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité zal optreden wanneer Duitsland het EK 2024 krijgt toegewezen. De oud-international heeft ingestemd met een mogelijk dienstverband bij de Duitse voetbalbond.

Het is de bedoeling dat Lahm naast het EK in 2024 ook andere werkzaamheden gaat verrichten voor de DFB. Hij is nu al ambassadeur van het Duitse projectteam voor het EK in 2024. Dit takenpakket zal in de loop der tijd dus worden uitgebreid.

De 113-voudige international beëindigde zijn succesrijke loopbaan bij Bayern München in 2017. In 2014 leidde hij Duitsland als aanvoerder naar de wereldtitel in Brazilië. Meteen daarna zwaaide hij af als international. Lahm kwam naast het succesvolle WK 2014 ook in actie op de WK’s in 2006 en 2010 en de EK’s in 2008 en 2012.

Duitsland of Turkije

De beslissing over het gastland voor het EK in 2024 valt op 27 september in Nyon. De enige concurrent van Duitsland is Turkije. Eerder dit jaar liet bondsvoorzitter Yildirim Demiroren weten dat Turkije grote kans maakt op de organisatie van het EK. Het beste bid ooit was namelijk ingeleverd bij de UEFA.

Servet Yardimci, vice-voorzitter van de Turkse bond en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, sprak over een historische dag voor het Turkse voetbal. “Turkije staat bekend om zijn vastberadenheid en toewijding. Het is tijd dat Turkije het Europees kampioenschap voetbal voor de eerste keer organiseert.”

EK Voetbal 2024

De definitieve speeldata van EURO 2024 zijn op dit moment nog niet bekend. Wel is zeker dat in totaal 24 Europese landen deelnemen, verdeeld over 16 poules. De nummers een en twee én de vier beste nummers drie overleven de groepsfase en zullen in een knock-out schema uitmaken wie de nieuwe Europees Kampioen Voetbal wordt.

EK Voetbal 2020: Pique stopt verrassend als international van Spanje

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

EK Voetbal 2020. Gerard Piqué heeft een verrassende beslissing gemaakt. De verdediger van Barcelona keert niet meer terug in het Spaanse nationale Elftal. De 31-jarige Pique speelde in totaal 102 interlands voor ‘La Roja’.

“Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat ik mijn beslissing om te stoppen al lang geleden heb genomen”, zei Piqué in de Marokkaanse stad Tanger. Later vandaag speelt hij in deze stad de wedstrijd om de Spaanse Supercup tegen Sevilla.

Focus op Barcelona

Ik heb een prachtige tijd gehad in de nationale ploeg, waarin ik de kans kreeg een WK en een EK te winnen. Nu wil ik me op Barcelona focussen”, aldus Piqué, die vorig jaar al overwoog te stoppen als international.

De laatste jaren werd Piqué vaak uitgesloten door de Spaanse fans en kreeg hij ook vanuit de nationale selectie heel wat kritiek, omdat hij zich herhaaldelijk uitsprak voor onafhankelijkheid van Catalonië. Hij botste daarover met Sergio Ramos, aanvoerder van Real Madrid en zijn vaste partner centraal achterin in het Spaanse elftal.

Rijke interlandcarriere

Piqué droeg in totaal 102 keer het Spaanse shirt, waarin hij vijf doelpunten maakte. Met Spanje won hij als basisspeler het WK 2010 en twee jaar later het EK Voetbal. Tijdens het afgelopen WK werd Piqué met Spanje, als één van de favorieten, in de achtste finales via strafschoppen uitgeschakeld door gastland Rusland.

Speelschema EK Voetbal 2020

‘La Roja’ zal zich niet alleen zonder Piqué moeten zien te plaatsen voor EURO 2020. Naast de verdediger van Barcelona liet ook middenvelder Andres Iniesta al weten te stoppen als international van Spanje.

De EK-kampioen van 2008 en 2012 heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar de internationale kalender kijken, dan zien we dat de eerste wedstrijden van de Nations League gepland staan in september 2018.

David Villa: ‘Ik verwacht dat Luis Enrique Spanje naar de EK titel leidt’

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal 2020. David Villa heeft hoge verwachtingen van Luis Enrique als bondscoach van Spanje. De voormalig international en topschutter is van mening dat niets minder dan de EK-titel telt voor ‘La Roja’.

Luis Enrique werd enkele weken geleden aangesteld als nieuwe bondscoach van het Spaanse nationale team, dat tijdens het afgelopen WK teleurstellend werd uitgeschakeld door Rusland. Zijn laatste klus als trainer was bij Barcelona, waarna de 48-jarige Spanjaard een jaar vrijaf nam.

Hoge verwachtingen

“De uitdaging voor Luis is hetzelfde als voor zijn voorgangers”, vertelt Villa. “Spanje moet ieder groot toernooi winnen waar het aan meedoet. Over twee jaar is EURO 2020, waarvoor nu de tijd is om een sterk team samen te stellen en kwalificatie af te dwingen. Tijdens de eindronde telt alleen de titel.”

Zelf weet Villa hoe het is om succesvol te zijn voor Spanje. In 2008 en 2012 werd ‘El Guaje’ Europees Kampioen en tussendoor veroverde hij in 2010 de WK titel. In totaal speelde de aanvaller 98 interlands voor Spanje, waarin hij 59 keer scoorde. Hiermee is hij topschutter aller tijden voor het Spaanse team. In september 2017 kwam Villa voor de laatste maal in actie voor ‘La Roja’.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in Spanje worden enkele wedstrijden gespeeld.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit toernooi in september 2018. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

Duitsland zonder Özil richting EK Voetbal 2020

Duitsland - Polen

EK voetbal 2020. Duitsland stelde als regerend wereldkampioen enorm teleur op het WK 2018. Het team van Joachim Löw zal zich graag willen revancheren op het EK Voetbal 2020, maar dit zal zonder Mesut Özil gebeuren.

De middenvelder van Arsenal heeft namelijk laten weten te stoppen als international. De hoofdreden voor dit besluit is het gebrek aan waardering en racisme. Met name DFB-voorzitter Reinhard Grindel moet het ontgelden. “In zijn ogen ben ik een Duitser als we winnen maar een immigrant als we verliezen”, aldus Özil in zijn statement.

Foto met Erdogan

Voor het WK ging Özil samen met mede-international Ilkay Gündogan op de foto met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Deze foto kwamen de Duits internationals op forse kritiek te staan vanuit eigen land. Er ontstond zelfs een discussie of het tweetal wel meegenomen moest worden naar het WK 2018.

Mede hierdoor voelt de oud-speler van Schalke 04 zich niet geaccepteerd binnen de Duitse maatschappij. “Ik word behandeld als iemand die anders is”, vertelt Özil. “Ondanks het feit dat ik belasting betaal in Duitsland, donaties doe aan Duitse scholen en het WK won met Duitsland.”

Hoeness mist Özil niet

Uli Hoeness, voorzitter van topclub Bayern München, zegt geen moment te treuren over het afscheid van Özil. “Hij speelt al jaren dramatisch. Ik ben blij dat deze nachtmerrie eindelijk voorbij is.”

“Hij verschuilt zich nu achter deze foto, maar slaat al jaren een modderfiguur op het veld”, vervolgt Hoeness. “Wat is de laatste keer dat hij een persoonlijk duel heeft gewonnen? Dat moet ergens voor het WK van 2014 zijn geweest. Maar nu zouden Grindel, Löw en Bierhoff opeens de schuldigen zijn?”

Speelschema EK 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. Na de wanvertoning in Rusland zal Duitsland alles op alles zetten om over twee jaar wel goed te presteren. Hiervoor moet ‘Die Mannschaft’ zich wel eerst zien te plaatsen. Dit kan via de Nations League (start september 2018) of het reguliere kwalificatietoernooi (start maart 2019).

Speelschema EK 2020: Vier wedstrijden voor Johan Cruijff Arena

EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK Voetbal 2020. Het eerstvolgende grote voetbaltoernooi staat over twee jaar gepland, EURO 2020. Amsterdam is één van de vele speelsteden waar wedstrijden worden gespeeld. De speeldagen zijn inmiddels bekend.

Aan het EK 2020 doen in totaal 24 landen mee. Dit aantal deelnemers werd tijdens het EK 2016 in Frankrijk voor de eerste keer geïntroduceerd. Landen kunnen zich via de Nationals League of via het reguliere kwalificatietoernooi plaatsen voor dit unieke Europees Kampioenschap.

EK in twaalf landen

Vanwege het zestigjarig bestaan besloot de UEFA in december 2012 om het EK in 2020 in maar liefst dertien landen te laten afwerken. Alle kandidaat-landen konden meedingen naar zogenoemde ‘pakketjes’, twaalf ‘normale’ waarmee drie groepswedstrijden en één wedstrijd in de knockout fase (achtste of kwartfinale) kon worden binnengehengeld en één ‘pakket’ voor de halve finales en de finale. Elk land mocht één stadion kandidaat stellen.

Aanvankelijk werden dertien landen aangewezen, maar door de streep van Brussel is inmiddels een streep gezet. Er waren veel juridische problemen rondom de bouw van het nieuwe Eurostadion. De wedstrijden die aan Brussel werden toegekend worden nu afgewerkt in Wembley, waardoor het totaal aantal gastlanden op twaalf komt.

Naast Brussel zijn er nog meer steden die zich wel hadden ingeschreven, maar niet zijn gekozen als gastheer voor het EK 2020. Dit zijn: Sofia (Bulgarije), Jeruzalem (Israël), Skopje (Macedonië), Cardiff (Wales), Minsk (Wit-Rusland) en Solna (Zweden).

Speelschema EK Voetbal 2020

Amsterdam is wel uitgekozen als gastheer voor EURO 2020. Op zondag 14 juni, donderdag 18 juni, maandag 22 juni en zaterdag 27 juni is de Johan Cruijff Arena het middelpunt van voetballend Europa. Het stadion van Ajax, met een capaciteit van 54.000 plaatsen, wordt ingezet voor drie duels in Groep C. Bovendien wordt de eerste achtste finale, tussen de winnaar van Groep A en de nummer twee van Groep B, in Amsterdam gespeeld.

Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach van Spanje

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal nieuws. De Spaanse heeft oud-international Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach. De voormalig speler van zowel Real Madrid als Barcelona moet Spanje naar het EK Voetbal 2020 gaan leiden.

Hij voldoet aan alle voorwaarden die wij van een bondscoach verwachten. Het mooie is dat hij financieel gezien betere mogelijkheden had als trainer, maar voor het nationale team heeft gekozen”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Enrique kijkt uit naar nieuwe klus

De oud-international nam na het seizoen 2016/2017 afscheid van Barça en koos voor een periode rust na alle hectiek rond het trainerschap. In een interview met Sports Four laat Enrique weten dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe klus. “Ik zal niet zeggen dat het een droom was, maar ik heb altijd wel met de gedachte gespeeld om bondscoach te worden.”

“Ik heb de kans gekregen om voor mijn land te spelen en te genieten in het shirt van Spanje, nu kan ik mijn enthousiasme als coach laten zien”, aldus de Spanjaard. “Mijn motivatie is torenhoog, ik heb zin om te beginnen.”

Molina nieuwe technisch directeur

Naast het aanstellen van Enrique als nieuwe bondscoach, werd ook bekend gemaakt dat José Francisco Molina de nieuwe technisch directeur wordt van de Spaanse voetbalbond. De oud-doelman volgt Fernando Hierro op, die zondag besloot om zijn werkzaamheden neer te leggen.

Speelschema kwalificaties EK Voetbal

Spanje kan zich, net als alle andere Europese landen, op twee manieren plaatsen voor EURO 2020. Dit kan via het reguliere kwalificatieschema of via de nieuwe Nations League. Volgens het huidige schema speelt Spanje de eerstvolgende wedstrijd in de Nations League tegen Engeland op 8 september. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de Spanjaarden eerst nog enkele oefeninterlands spelen. Tijdens deze wedstrijden zal Enrique debuteren als bondscoach.

Duitsland met Joachim Löw als bondscoach naar EK Voetbal 2020

Duitsland - Polen

EK Voetbal nieuws. Ondanks de vroegtijdige uitschakeling op het WK 2018 heeft Joachim Löw besloten om aan te blijven als bondscoach van Duitsland. Dit heeft de Duitse Voetbalbond deze week bevestigd.

Löw verlengde in de aanloop naar het WK Voetbal 2018 zijn contract bij de DFB tot en met het WK 2022 in Qatar. Daarnaast kreeg de bondscoach voorafgaand aan het cruciale groepsduel tegen Zuid-Korea al een baangarantie van bondsvoorzitter Reinhard Grindel.

Na afloop van het teleurstellend verlopen WK 2018 was het vooral de vraag of Löw zelf nog door wilde gaan als bondscoach van Duitsland. De 58-jarige trainer heeft inmiddels laten weten aan te blijven en heeft te kennen gegeven dat hij staat te trappelen om van EURO 2020 een succes te maken.

Het EK Voetbal 2020 zou de zevende eindronde worden onder leiding van de Duitse keuzeheer. Tot aan het WK 2018 wist Duitsland onder Löw het steeds minimaal tot de halve finale te reiken. Dit leverde Duitsland de Wereldtitel op in 2014.

Speelschema EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook Nederland is gastheer voor enkele wedstrijden.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit toernooi in september 2018. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

EK Voetbal 2020: Kop of munt bij loting Engeland – Schotland

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal 2020. EURO 2020 wordt het eerste Europees Kampioenschap dat in meer dan twee landen wordt afgewerkt. Voor het Verenigd Koninkrijk kan dit nog een interessante discussie opleveren, wanneer Engeland en Schotland elkaar treffen in de groepsfase.

Zowel Londen als Glasgow is namelijk aangewezen als speelstad voor het EK Voetbal 2020. Wanneer Engeland zich weet te plaatsen, zal het twee wedstrijden in Wembley en één wedstrijd spelen in Hampden Park. Indien ook Schotland zich weet te plaatsen, kan het zomaar zijn dat er slechts één wedstrijd van ‘the Three Lions’ wordt gespeeld in Wembley.

Voorwaarde hiervoor is wel dat Engeland en Schotland bij elkaar worden ingedeeld in een groep. In dat geval wordt door kop-of-munt bepaald of deze groepswedstrijd wordt afgewerkt in Londen of Glasgow.

Speelsteden EK Voetbal 2020

Naast Londen en Glasgow zijn er nog meer speelsteden tijdens EURO 2020. Er wordt namelijk gespeeld in maar liefst twaalf verschillende landen, een unicum in de historie van de UEFA. Reden voor dit besluit is het zestigjarig bestaan van het grootste voetbalorgaan van Europa.

Ook in Nederland worden een aantal wedstrijden van het EK 2020 afgewerkt. De Johan Cruijff Arena is namelijk het decor van drie groepswedstrijden en één achtste finale. Het is de eerste keer sinds EURO 2000 dat er wedstrijden van een EK-eindronde worden gespeeld in Nederland.

België is geen gastheer van het EK Voetbal 2020. Aanvankelijk zou Brussel een van de speelsteden zijn, maar problemen rondom de bouw van het nieuwe Eurostadion heeft de UEFA doen besluiten om een streep door Brussel te zetten.

Speelschema EK Voetbal 2020

EURO 2020 vindt plaats van 12 juni tot en met 12 juli 2020. Welke landen tegen elkaar gaan strijden hangt af van de kwalificaties. Europese landen kunnen zich op twee manieren plaatsen voor de eindronde: via de Nations League en via het alom bekende kwalificatietoernooi. Deze wedstrijden worden gespeeld vanaf september 2018.

EK Voetbal 2020: Winnaar EURO 2020 ontvangt 34 miljoen euro

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

EK Voetbal nieuws. De UEFA heeft het prijzengeld voor het EK Voetbal 2020 bekend gemaakt. Tijdens EURO 2020 wordt er in totaal 371 miljoen euro uitgekeerd. Dit is 70 miljoen euro meer dan tijdens het EK Voetbal 2016.

De winnaar van het toernooi mag maar liefst 34 miljoen euro op de rekening bijschrijven. Elk van de 24 deelnemende landen krijgt een startpremie van 9,25 miljoen euro. Dit is ruim één miljoen meer dan tijdens het laatste EK Voetbal in Frankrijk.

Het besluit om de prijzenpot voor het EK Voetbal 2020 te laten stijgen is opmerkelijk. De UEFA heeft over het afgelopen boekjaar namelijk 6,7 miljoen euro verlies gemaakt. Hier tegenover staat wel een stijging van de omzet. Deze bereikte een nieuw record van 2,38 miljard euro.

De verwachting is dat de omzet in het seizoen 2018/2019 stijgt naar maar liefst 3,9 miljard euro. Deze stijging wordt veroorzaakt door de invoering van de nieuwe Nations League en de vernieuwde opzet van de Champions League.

UEFA-penningmeester Josef Koller meldde dat de bond het verlies van afgelopen seizoen uit eigen middelen aanvult. Op de spaarrekening van de Europese voetbalbond staat namelijk een bedrag van 626 miljoen euro.

Uniek EK Voetbal 2020

Over twee jaar krijgen we te maken met een uniek EK Voetbal. Het wordt namelijk verspreid over twaalf organiserende landen, waaronder Nederland. De keuze voor in totaal twaalf organiserende landen heeft te maken met het zestigjarig bestaan van voetbalorgaan UEFA.

Het EK 2020 wordt gehouden van 12 juni 2020 tot en met 12 juli 2020. De 24 deelnemende landen kunnen zich op twee manieren kwalificeren. Dit kan via de nieuwe Nations League of via het reguliere kwalificatietoernooi. Op deze website is meer te lezen over het speelschema van de kwalificaties.

Danny Makkelie: ‘Doel is om er op het EK Voetbal 2020 zelf te staan’

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal 2020. Danny Makkelie is deze zomer, weliswaar als videoref, actief op het WK 2018. De 35-jarige scheidsrechter hoopt de komende weken veel te leren en over twee jaar zelf op het veld te staan tijdens het EK Voetbal 2020.

In principe wil je zelf op het veld staan, maar er op deze manier toch al bij kunnen zijn is heel erg goed. Om te kunnen proeven, voor de beleving, in een heel belangrijke bijrol. Het doel is om er op het EK van 2020 zelf te staan, op het veld”, vertelde hij tegen een verslaggever van De Telegraaf.

Kuipers heeft vertrouwen in Makkelie

Als het aan Bjorn Kuipers, de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment, ligt, dan staat Makkelie over twee jaar op het EK. Kuipers wees Makkelie onlangs namelijk aan als zijn opvolger op Internationaal niveau. “Super mooi dat Björn dat eerder heeft gezegd, als beste scheidsrechter”, aldus Makkelie.

Mocht Makkelie ook daadwerkelijk geselecteerd worden voor EURO 2020 en goed presteren, dan zal hij met gemengde gevoelens kijken naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal. Wanneer Oranje ver weet te komen op het EK, dan kan dit als gevolg hebben dat het Nederlandse arbitrale team vroegtijdig naar huis wordt gestuurd.

EK Voetbal 2020

Het eerstvolgende EK Voetbal begint op 12 juni 2020 en duurt tot en met 12 juli 2020. Amsterdam was volop in de race om gastheer te zijn voor de openingswedstrijd, maar deze werd uiteindelijk uitgewezen aan Rome. De halve finales én finale worden afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Europese landen hebben twee manieren waarop ze zich kwalificeren voor het EK Voetbal 2020. De eerste mogelijkheid is via de Nations League, die volgens het speelschema in september 2018 van start gaat. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

EK Nieuws

Duitsland - Polen

Oud-international Lahm voorzitter bij Duits organisatiecomité EK 2024

EK Voetbal Nieuws. Het Duitse sportmagazine Kicker meldt dat Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité zal optreden wanneer Duitsland het EK 2024 krijgt...
EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

David Villa: ‘Ik verwacht dat Luis Enrique Spanje naar de EK titel leidt’

EK Voetbal 2020. David Villa heeft hoge verwachtingen van Luis Enrique als bondscoach van Spanje. De voormalig international en topschutter is van mening dat...
Duitsland - Polen

Duitsland zonder Özil richting EK Voetbal 2020

EK voetbal 2020. Duitsland stelde als regerend wereldkampioen enorm teleur op het WK 2018. Het team van Joachim Löw zal zich graag willen revancheren...
EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

Speelschema EK 2020: Vier wedstrijden voor Johan Cruijff Arena

EK Voetbal 2020. Het eerstvolgende grote voetbaltoernooi staat over twee jaar gepland, EURO 2020. Amsterdam is één van de vele speelsteden waar wedstrijden worden...
EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach van Spanje

EK Voetbal nieuws. De Spaanse heeft oud-international Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach. De voormalig speler van zowel Real Madrid als Barcelona moet Spanje...