Home Blog

Engeland gastland voor EK Vrouwenvoetbal 2021

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal. Het EK voetbal voor vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Engeland. De UEFA wees het Europees Kampioenschap toe aan de Britten, die zich als enige kandidaat hadden gesteld.

De Oranje Leeuwinnen veroverden vorig jaar in eigen land de Europese titel en hopen die over drie jaar aan de overkant van de Noordzee te kunnen prolongeren. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen. Engeland was ook in 2005 al gastheer van de Europese titelstrijd voor de vrouwen.

Finale in Wembley

De Engelse voetbalbond, de FA, heeft Londen, Milton Keynes, Brighton, Nottingham, Southampton, Rotherham, Sheffield en het jeugdcomplex van City in Manchester aangewezen als locaties voor de EK-wedstrijden. De finale zal in Londen op Wembley gespeeld worden.

Loting EK 2021

Op 22 februari wordt in Nyon geloot voor de kwalificatiereeks, die na het WK van volgend jaar zomer begint. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich voor de Europese eindronde. De overige zes landen die als tweede eindigen in hun poule, strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.

Bjorn Kuipers misschien actief op EK Voetbal 2020

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal. Het zou zomaar kunnen dat Björn Kuipers toch wel gaat fluiten op het EK Voetbal 2020. Eerder meldde de scheids dat het WK 2018 zijn laatste toernooi zou zijn geweest, maar daar lijkt hij nu op terug te komen.

Althans, dit wordt verteld door zijn vaste assistent, Erwin Zeinstra. Zeinstra vertelde in een interview met Omroep Friesland dat Kuipers door de UEFA gevraagd is om tot en met het EK beschikbaar te blijven. ”Daar heeft Björn positief op gereageerd”, vertelde de assistent. Wel moet Kuipers ervoor zorgen dat hij fit blijft en genoeg motivatie heeft om door te gaan.

Kuipers werd in maart van dit jaar 45 jaar oud en normaal gesproken zou dat betekenen dat de scheids over de leeftijdsgrens (45 jaar) is gegaan, waardoor het fluiten van internationale toernooien een ‘no go’ zou zijn. Echter, volgens Zeinstra is die leeftijdsgrens inmiddels aangepast.

Belangrijke eis

Kuipers heeft wel één belangrijke eis: hij fluit pas op EURO 2020 als ook Danny Makkelie op het EK Voetbal fluit. Makkelie wordt gezien als de opvolger van Kuipers. Zeinstra: ”Als de UEFA kiest tussen Danny en Björn, dan zal Björn zich terugtrekken.”

EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in de Amsterdam ArenA worden diverse wedstrijden afgewerkt.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Nederland moet hiervoor wel de finaleronde winnen komende zomer. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

Oranje passeert Duitsland op FIFA-wereldranglijst

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

Voetbal Nieuws. Het Nederlands Elftal heeft Duitsland gepasseerd op de wereldranglijst van de FIFA. Het team van bondscoach Ronald Koeman staat na de uitstekende resultaten in de UEFA Nations League op de veertiende plaats, samen met Zweden.

Oranje steeg vorige maand van de zeventiende naar de vijftiende plaats en is nu dus verder opgeklommen richting de top 10. Oranje boekte een 3-0 overwinning op Duitsland, speelde gelijk tegen België (1-1), won van Frankrijk (2-0) en speelde later door een laat doelpunt van Virgil van Dijk met 2-2 gelijk tegen ‘Die Mannschaft’. Dankzij deze late treffer mag Nederland zich op gaan maken voor de finaleronde van de Nations League.

Nederland heeft net als Zweden 1560 punten. De nationale ploeg van België voert de lijst nog altijd aan en staat op 1727 punten. De Rode Duivels worden gevolgd door regerend wereldkampioen Frankrijk en Brazilië.

Marokko grootste stijger in top 50

De nationale ploeg van Marokko maakte van de beste vijftig landen de grootste sprong, want het team van onder anderen Ajacied Hakim Ziyech klom van de 47e naar de 40e plaats. De grootste stijger is Soedan, dat acht plekken opschoof. Benin en Rusland zakten zeven plaatsen. Het gastland van het recente WK staat nu 48e. De volgende wereldranglijst wordt op 20 december gepubliceerd.

Zien we Zeneli en Avdijaj schitteren op het EK Voetbal 2020?

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

EK nieuws. Georgië, Kosovo, Macedonië of Wit-Rusland. Geloof het of niet, maar één van deze vier landen doet mee aan het EK in 2020. Dus Donis Avdijaj en Arber Zeneli kunnen zomaar gaan schitteren tussen Ronaldo, Griezmann en Kane.

Wij stellen de vier landen aan u voor. Maar eerst nog even de uitleg: waarom doet er sowieso een klein voetballand mee? Dat zit zo. Uit elke categorie van de Nations League plaatst minimaal één land zich, dus ook van het laagste niveau (D).

De vier poulewinnaars in categorie D van de Nations League strijden straks om 1 EK-ticket. Die landen kunnen zich overigens ook via de reguliere EK-kwalificatie gewoon plaatsen straks, maar niemand gaat ervan uit dat dit lukt. Om een lang verhaal kort te maken: Georgië, Kosovo, Macedonië óf Wit-Rusland heeft straks een ticket. Het is voor het eerst dat er een gegarandeerde plek vrij is voor ‘zwakke landen’.

De poule winnaars in categorie D

Kosovo
Aantal EK / WK deelnames: 0
Nations League: winnaar in groep met Malta, Faeröer en Azerbeidzjan.
Positie FIFA-ranking: 137
Hoogste positie ooit: 137

Georgie
Aantal EK / WK deelnames: 0
Nations League: winnaar in groep met Kazachstan, Letland en Andorra
Positie op FIFA-ranking: 89
Hoogste positie ooit: 52 (1998)

Wit-Rusland
Aantal EK / WK deelnames: 0
Nations League: winnaar in groep met Luxemburg, Moldavië en San Marino
Positie FIFA-ranking: 76
Hoogste positie ooit: 38 (2010)

Macedonie
Aantal EK  WK deelnames: 0
Nations League: winnaar in groep met Gibraltar, Armenië en Liechtenstein
Positie FIFA-ranking: 68
Hoogste positie ooit: 54 (2006)

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in Spanje worden enkele wedstrijden gespeeld.

Nederlands Elftal heeft beschermde status bij loting EK 2020

Oostenrijk - Nederland

EK Voetbal 2020. De overwinning van het Nederlands elftal op Wereldkampioen Frankrijk betekent goed nieuws voor de ploeg van Ronald Koeman. Oranje is namelijk groepshoofd bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor het EK Voetbal 2020.

Deze positie heeft het Nederlands Elftal te danken aan de sterke prestaties in de Nations League. Daardoor ontloopt Nederland sterke landen als Frankrijk, Spanje en België. De loting voor de kwalificatie is op 2 december.

In deze loting worden tien groepen gemaakt waarvan de beste nummers één en twee zich zullen plaatsen voor het EK. Daarnaast zullen nog vier landen zich plaatsen via de Nations League. Mocht Nederland zich niet kwalificeren via de reguliere weg, dan biedt de Nations League een uitweg. Hiervoor moet Oranje morgen nog wel minimaal gelijkspelen tegen rivaal Duitsland, dat al zeker is van degradatie naar Divisie B.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Rome en zowel de halve finales als de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Ook in Nederland worden enkele wedstrijden afgewerkt, aangezien de Johan Cruijff ArenA is aangewezen als speellocatie. Brussel stond aanvankelijk ook ingedeeld als speelstad, maar vanwege problemen rondom het nieuwe Eurostadion heeft de UEFA een streep gezet door EK wedstrijden in België.

Vertrekt Martinez bij Belgische voetbalbond?

België - Noorwegen

Voetbal nieuws. Roberto Martinez tekende voor het WK een nieuwe verbintenis tot en met de zomer van 2020. In het huidige voetbalklimaat betekent een contract echter weinig. Het regent afkoopsommen.

“Volgens onze informatie is er door Real bij een van de makelaars die Martinez vertegenwoordigt geïnformeerd naar zijn contractsituatie bij de Belgische bond”, stelt een verslaggever van Het Nieuwsblad. “Bij de bond is men er gerust op dat hij zal blijven.”

Zelf weigert Martinez om antwoord te geven over de kwestie Real Madrid. “Ik wil niet zeggen of ik of mijn agent contact hebben gehad met Real Madrid”, vertelde Martinez tijdens een persconferentie van de Belgische bond. “Dat is irrelevant en zou van weinig respect getuigen in de aanloop naar de matchen tegen Zwitserland en IJsland. Dat is waar we nu mee bezig zijn.”

Waarom Martinez niet gewoon aangeeft dat hij de rit uitdoet tot en met het EK 2020, is de vraag. Mogelijk wil de Spanjaard de deur toch nog op een kier houden, mocht Real Madrid met een aanbod komen dat niet kan worden afgeslagen.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is via het eindtoernooi van de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit eindtoernooi in het voorjaar van 2019. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

Koeman gelooft in Nations League-winst Nederlands Elftal

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Nations League. Ronald Koeman denkt dat Oranje in staat moet zijn de Nations League te winnen. Dit liet de bondscoach weten tijdens een speciale Q&A op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“De toekomst voor Oranje zie ik positief in. Ik vond altijd al dat het helemaal niet zo slecht was en er best talent was, ik zag het allemaal niet zo somber in”, zei Koeman op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“Gelukkig ontwikkelen wij ons als Nederlands elftal. Het team ontwikkelt zich en de hele sfeer rondom het Nederlands elftal is wat positiever. Dan is het natuurlijk prettig dat je goede resultaten behaalt. En de kers op de taart was natuurlijk de uitslag tegen Duitsland.”

Geloof in winst Nations League

Koeman gelooft na die 3-0 overwinning zelfs in de winst van de Nations League. “Daar geloof ik wel in”, aldus de bondscoach. “Ik besef best dat het heel moeilijk is, want landen als Duitsland en Frankrijk zijn enorm sterk.”

“Maar we spelen thuis tegen Frankrijk en daarna uit tegen Duitsland. Kunnen wij ons op bepaalde momenten verbeteren, hebben we kans die wedstrijden te winnen. Natuurlijk is Duitsland erop gebrand, maar niks is onmogelijk en zo moet je het aangaan.”

Speelschema Nations League

Deze maand speelt het Nederlands Elftal de laatste twee wedstrijden in de Nations League 2018. De eerste wedstrijd die op het programma staat is tegen Frankrijk op vrijdag 16 november om 20.45 uur. Drie dagen later neemt Oranje het op tegen Duitsland. Deze wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in Gelsenkirchen.

Mogelijk geplaatste status EK-loting voor Nederlands Elftal

EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal Nieuws. Oranje is uitstekend begonnen aan de nieuwe Nations League. Na de minimale nederlaag tegen Frankrijk, werd er afgetekend gewonnen van Duitsland. Hierdoor lonkt een geplaatste status voor de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

Bij het indelen van de potten gaat de UEFA namelijk uit van de rangschikking in de Nations League. De toptien bij de eindafrekening in november loot als groepshoofd mee. Met andere woorden: twee van de twaalf landen in Divisie A zullen genoegen moeten nemen met een plek in pot 2.

Op deze algemene rangschikking staat Oranje thans zevende met drie punten uit twee wedstrijden. Momenteel zijn Kroatië (één punt) en IJsland (nul punten) de landen die onderaan bungelen in Divisie A. Zoals het er nu voorstaat, ontloopt Nederland bij de loting toplanden als België en Spanje.

Loting EK kwalificatie

De loting voor de EK kwalificatie wordt op zondag 2 december vanaf 12.00 uur verricht in het Convention Centre in Dublin. Er zullen tien groepen worden geformeerd: vijf van vijf landen en vijf van zes landen.

Het staat al vast dat de vier poulewinnaars van Divisie A in de Nations League in een poule met vijf landen belanden. Deze teams zijn namelijk al extra belast met de eindronde van het nieuwe toernooi in juni 2019. Mocht Oranje stunten en Duitsland én Frankrijk voorblijven, dan heeft Nederland dus een extra voordeeltje.

De top twee van elke kwalificatie poule kwalificeert zich rechtstreeks voor het EK, de resterende vier tickets worden in het voorjaar van 2020 verdeeld in play-offs. Hierbij komt de Nations League weer om de hoek kijken. Als Oranje via de reguliere kwalificatie route naast een ticket grijpt, krijgt het een herkansing als de andere landen in Divisie A wél hun favorietenrol waarmaken.

Gemotiveerde Kluivert trekt zich niets aan van kritiek

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Voetbal Nieuws. Justin Kluivert maakte in september als invaller nog zijn opwachting in de wedstrijd van Oranje tegen Peru. Een maand later mag de aanvaller van AS Roma zich melden bij Erwin van de Looi voor EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje.

Met Jong Oranje speelt Kluivert de wedstrijden tegen Letland en Oekraïne. “Natuurlijk wil ik bij het grote Oranje zitten, maar jammer is dit niet”, aldus Kluivert tegen FOX Sports. “Als je voor je land uit mag komen, is dat prachtig. Daar geniet ik iedere seconde van.”

Door het gelijkspel tegen Jong Engeland en de teleurstellende nederlaag tegen Jong Schotland van de vorige interlandperiode is plaatsing voor het EK haast niet meer mogelijk. Zelfs bondscoach Van de Looi heeft zich eigenlijk al neergelegd bij een vrije voetbalzomer in 2019.

“Jammer dat ze niet wonnen, maar deze wedstrijden moeten we goed afsluiten. We hebben een goed team, we moeten er alles uithalen”, aldus Kluivert, die nog steeds hoop houdt op deelname aan het EK 2019.

Op de bank in Rome

De vleugelspeler maakte in de afgelopen zomer de overstap van Ajax naar AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad moet Kluivert nog voornamelijk genoegen nemen met een plaats op de bank.

“Het is wel een beetje wennen, maar het gaat goed”, vertelt hij. “Ik voel me goed en weet dat mijn moment wel komt. Ik train elke dag hard, ik mag niet klagen. Het liefst wil ik hele wedstrijden spelen. Dat heb ik onlangs gedaan en dat voelde goed.”

Cristiano Ronaldo komt rest van kalenderjaar niet in actie voor Portugal

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

Voetbal nieuws. Cristiano Ronaldo zal de rest van 2018 niet meer uitkomen voor Portugal. Bondscoach Fernando Santos ontkende na het bekendmaken van zijn selectie echter dat dit betekent dat de interlandloopbaan van de 33-jarige sterspeler van Juventus erop zit.

Santos liet Ronaldo vorige maand ook al buiten zijn selectie, met als reden dat hij Ronaldo de tijd wilde geven zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving in Turijn. Ook deze en volgende maand zal de recordinternational (154 caps) en topscorer aller tijden (85 goals) er niet bij zijn.

“Na een gesprek met de speler, de bondscoach en de voorzitter van de voetbalbond is besloten dat hij de eerstvolgende twee keer niet zou worden opgeroepen”, vertelde Santos. Dat betekent niet dat Ronaldo ermee stopt. “Daar is hij verschillende keren heel duidelijk over geweest.”

De bondscoach ging niet in op vragen over de privézaak waarin Ronaldo betrokken is geraakt. Volgens Santos heeft deze zaak in elk geval niets te maken met de absentie van zijn vedette.

Tegenover de absentie van Ronaldo staat de terugkeer van Éder, matchwinner in de EK-finale van 2016, en Danilo Pereira, voormalig speler van Roda JC, die terug is na een blessure. Andere grote namen die ontbreken in de selectie van Portugal: Ricardo Quaresma, João Moutinho, Adrien Silva, Raphaël Guerreiro en Gelson Martins.

Speelschema EK 2020

De Nations League-wedstrijd tegen Polen (11 oktober) en het oefenduel met Schotland (14 oktober) gaan dus aan Ronaldo voorbij, net als de ontmoetingen van volgende maand in de Nations League met Italië en opnieuw Polen. In maart 2019 begint de reguliere EK-kwalificatiereeks voor EURO 2020.

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. In Portugal zal niet als gastheer dienen voor EURO 2020.

EK Nieuws

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

Engeland gastland voor EK Vrouwenvoetbal 2021

EK Voetbal. Het EK voetbal voor vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Engeland. De UEFA wees het Europees Kampioenschap toe aan de Britten, die...
EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Bjorn Kuipers misschien actief op EK Voetbal 2020

EK Voetbal. Het zou zomaar kunnen dat Björn Kuipers toch wel gaat fluiten op het EK Voetbal 2020. Eerder meldde de scheids dat het...
EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

Oranje passeert Duitsland op FIFA-wereldranglijst

Voetbal Nieuws. Het Nederlands Elftal heeft Duitsland gepasseerd op de wereldranglijst van de FIFA. Het team van bondscoach Ronald Koeman staat na de uitstekende...
Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

Zien we Zeneli en Avdijaj schitteren op het EK Voetbal 2020?

EK nieuws. Georgië, Kosovo, Macedonië of Wit-Rusland. Geloof het of niet, maar één van deze vier landen doet mee aan het EK in 2020....
Oostenrijk - Nederland

Nederlands Elftal heeft beschermde status bij loting EK 2020

EK Voetbal 2020. De overwinning van het Nederlands elftal op Wereldkampioen Frankrijk betekent goed nieuws voor de ploeg van Ronald Koeman. Oranje is namelijk...