10.000 extra tickets Rode Duivels fans

Mooi nieuws vandaag voor de fans van de Rode Duivels. Na al het gedoe rond de de EK-tickets heeft de UEFA 10.000 extra kaartjes vrijgemaakt voor de drie groepswedstrijden van het Belgisch Elftal. De supportersclub 1895 heeft gisterenavond een nieuwsbrief naar al zijn leden gestuurd met het goede nieuws. De leden kunnen nu alsnog tickets proberen te kopen voor het EURO2016 in Frankrijk deze zomer.

Het is ondertussen genoegzaam bekend: twee weken geleden bleek dat de UEFA bij de toekenning van de tickets voor de EK-wedstrijden van de Rode Duivels geen rekening heeft gehouden met de puntenranking van 1895, zoals nochtans was afgesproken met de Belgische voetbalbond.

Alleen fans die in een vorige verkoopperiode naast tickets grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen.

Klachten

Het regende klachten bij de KBVB. Zodanig dat ze besloot de case van zijn gedupeerde fans vurig te verdedigen bij de hogere Europese instantie. Kaarten die al verkocht zijn weer terug halen, zal niet gebeuren.

Wel is de bond erin geslaagd om 10.000 extra kaarten los te krijgen voor de groepsmatchen van de Rode Duivels in Frankrijk. Het gaat om kaarten van categorie 3 (55 euro) voor de drie groepsduels tegen Italië, Ierland en Zweden en mogelijk ook de achtste finales.

Alleen fans die in een vorige verkoopperiode naast de kaarten grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen.