België tegen Portugal. Uitverkocht.

koning boudewijnstadion

Het Belgisch elftal speelt de oefeninterland van 29 maart tegen Portugal in een volledig uitverkocht Koning Boudewijnstadion (capaciteit: 50.093). Dat heeft de Belgische Voetbalbond laten weten.

Deze oefeninterland tegen Ronaldo en kornuiten is voor de Rode Duivels de eerste echte test in aanloop naar EURO 2016 van komende zomer in Frankrijk. De laatste onderlinge confrontaties met Portugal (de huidige nummer zeven op de FIFA-ranking) dateert alweer van 2007, toen de Rode Duivels in de EK-kwalificaties het tweemaal opnamen tegen ‘A Selecçao’ (4-0 in Lissabon en 1-2 in Brussel). Portugal speelt op het EK in groep F tegen Oostenrijk, Hongarije en IJsland en zijn een mogelijke tegenstander van de Belgen in de achtste finales (als de Portugezen hun groep winnen en België tweede wordt in zijn poule).

Na deze oefenpot volgen er nog drie tests voor de Rode Duivels.

Tweede oefenwedstrijd Zwitserland-België

In Genève staat op 28 mei 2016 de volgende oefenmatch op stapel. De Belgen speelden in het verleden 26 keer tegen Zwitserland. België won 12 keer, Zwitserland won 8 keer en 6 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Derde oefenwedstrijd België-Finland

Slechts vier dagen later op 1 juni 2016 mogen de Duivels in Brussel aantreden tegen het Finse elftal voor de derde oefenmatch. Het verleden laat een negatief beeld zien voor de Duivels. Van de 10 gespeelde wedstrijden won België er drie, de Finnen wonnen vier keer en 3 keer werd er gelijk gespeeld.

Vierde oefenwedstrijd België-Noorwegen

De laatste oefenmatch voor de aanvang van EURO2016 is op 5 juni 2016 in Brussel tegen Noorwegen. De Noren waren in het verleden geen partij voor Duivels. Er is 8 keer eerder tegen elkaar gespeeld. 5 keer won België, 3 keer werd het gelijkspel en de Noren wonnen niet éénmaal.

Meer over het speelschema van de Rode Duivels