België in schok over premie Rode Duivels

De afgelopen dagen is meer bekend geworden over de premie die de Rode Duivels kunnen verdienen tijdens het aanstaande EK voetbal in Frankrijk. Door de hoogte van het bedrag is er in heel België geschokt gereageerd. Het gaat namelijk om de lieve som die kan oplopen tot €704.000 als het EK door de Rode Duivels gewonnen wordt. En het is ook niet zo dat ze dit dan met de hele ploeg moeten delen. Nee, dit is het bedrag dat ze per persoon krijgen uitgekeerd van de Belgische voetbalbond. Frappant is dat de Duitser bij EK winst met grofweg de helft van de premie naar huis gaan.

Na het EK voetbal willen de bondsbestuurders aan tafel zitten met de spelersraad: aanvoerder Vincent Kompany. Axel Witsel, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen. Met hen wil de KBVB na de zomer op zoek gaan naar een nieuw akkoord over de premies voor het WK voetbal in 2018. Alleen is het de vraag of de spelers daar oren naar hebben. Hun contract met de KBVB is in 2013 gesloten en waterdicht, in theorie hoeven zij dus niet te onderhandelen. “We hopen op hun goodwill”, zegt een vooraanstaand bondslid.

Ondertussen heeft ook de gewone Belg gereageerd en ook die is verontwaardigt over de hoogte van de premie. De algemene houding is dat de Rode Duivels het voor de eer zouden moeten doen en niet voor het geld.

Het EK voetbal begint op 10 juni. Kijk hier voor het speelschema van de Rode Duivels.