Bjorn Kuipers misschien actief op EK Voetbal 2020

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal. Het zou zomaar kunnen dat Björn Kuipers toch wel gaat fluiten op het EK Voetbal 2020. Eerder meldde de scheids dat het WK 2018 zijn laatste toernooi zou zijn geweest, maar daar lijkt hij nu op terug te komen.

Althans, dit wordt verteld door zijn vaste assistent, Erwin Zeinstra. Zeinstra vertelde in een interview met Omroep Friesland dat Kuipers door de UEFA gevraagd is om tot en met het EK beschikbaar te blijven. ”Daar heeft Björn positief op gereageerd”, vertelde de assistent. Wel moet Kuipers ervoor zorgen dat hij fit blijft en genoeg motivatie heeft om door te gaan.

Kuipers werd in maart van dit jaar 45 jaar oud en normaal gesproken zou dat betekenen dat de scheids over de leeftijdsgrens (45 jaar) is gegaan, waardoor het fluiten van internationale toernooien een ‘no go’ zou zijn. Echter, volgens Zeinstra is die leeftijdsgrens inmiddels aangepast.

Belangrijke eis

Kuipers heeft wel één belangrijke eis: hij fluit pas op EURO 2020 als ook Danny Makkelie op het EK Voetbal fluit. Makkelie wordt gezien als de opvolger van Kuipers. Zeinstra: ”Als de UEFA kiest tussen Danny en Björn, dan zal Björn zich terugtrekken.”

EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in de Amsterdam ArenA worden diverse wedstrijden afgewerkt.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Nederland moet hiervoor wel de finaleronde winnen komende zomer. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.