Blessures voor Rode Duivels. EK in gevaar?

Oei oei, als maar goed gaat. Eén voor één vallen de Rode Duivels uit. Om te beginnen met de belangrijkste, Vincent Kompany, hij is inmiddels een twijfelgeval voor EURO 2016. De topverdediger van Manchester City kampt met een vervelende kuitblessure. Dan Eden Hazard, de middenvelder van Chelsea sukkelt al het hele seizoen, onlangs kwam daar een scheurtje in de heup-lendenspier bij. Dit ongemak zet hem minstens een maand aan de kant.

En als dat nog niet alles is is er nog een Rode Duivel uitgevallen met een blessure.

Christian Benteke is uitgevallen met een knieblessure. De Belgisch-Congolese aanvaller van Liverpool haakte afgelopen week af voor de vriendschappelijke interland van België tegen Portugal. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij een scheurtje in de buitenband van zijn knie heeft opgelopen. De dokters van Liverpool houden hem zeker een maand aan de kant.

In juni begint het EK in Frankrijk. Het zal voor de aanvaller van Liverpool nipt worden om topfit te geraken voor die tijd. Benteke miste het afgelopen WK in Brazilië ook al door een blessure.

EK in gevaar?

De ploeg van Marc Wilmots zal alle zeilen bij moeten zetten om topfit op het EK aan te komen. Van deze drie geblesseerden zal statistisch gezien één het EK niet halen. Laten we hopen dat de voorspellingen niet uitkomen en dat de Rode Duivels op volle sterkte kunnen aantreden.

Bekijk hier het speelschema van de Rode Duivels.