Bürki stopt als international van Zwitserland

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

EURO 2020. De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic moet het tijdens de start van de EK-kwalificatie en in de halve finale van de Nations League doen zonder doelman Roman Bürki.

De keeper van Borussia Dortmund heeft zondag via zijn Instagram-account laten weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de Zwitserse ploeg. “Ik vond het altijd een hele eer mijn land te vertegenwoordigen”, schrijft de 28-jarige doelman. “Maar ik wil me meer focussen op Borussia Dortmund. Als de nood aan de man is en de bondscoach ziet mij als het beste alternatief, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen.”

Bürki was reservekeeper achter Yann Sommer op de WK’s van 2014 en 2018 alsmede het EK van 2016. De goalie, die ook in Dortmund met regelmaat ter discussie staat, kwam gedurende zijn interlandloopbaan tot slechts vijf ’caps’ voor de Zwitserse ploeg.

Speelschema EK kwalificatie 2020

Zwitserland start de EK-kwalificatiereeks op 23 maart met een uitwedstrijd tegen Georgië. Drie dagen later is Denemarken in eigen huis de tegenstander. Op 5 juni spelen de Zwitsers in Porto de halve finale van de Nations League tegen gastland Portugal.