Carlos Ancelotti in beeld als nieuwe bondscoach van Italië

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal. De Italiaanse voetbalbond is bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uitgekomen bij Carlos Ancelotti. De 26-voudig international heeft naar verluidt ook al een aantal gesprekken achter de rug bij de bond.

De oud-trainer van onder andere Real Madrid en Bayern München wordt mogelijk de vervanger van de in november ontslagen Giampiero Ventura. De 70-jarige Italiaan wist zich met Squadra Azzura niet te plaatsen voor het WK Voetbal van deze zomer.

Nadat Italië als tweede was geëindigd in de kwalificatiepoule, werd er in de play-offs verloren van Zweden. Het Scandinavische land was in een tweeluik met 1-0 te sterk. Het is de eerste keer sinds 1958 dat de Italianen niet van de partij zijn op een WK eindronde.

Ancelotti komt terug op keuze

De 58-jarige Ancelotti is volgens de bond de aangewezen man om Italië weer terug aan de top te krijgen. Mocht hij aangesteld worden, dan is dit toch enigszins een verrassende keuze.

Na zijn ontslag bij Bayern München, in september 2017, werd Ancelotti ook al benaderd om bondscoach te worden. Destijds gaf hij aan de voorkeur te hebben om als clubtrainer actief te blijven. ‘’Bondscoach zijn is een heel ander vak, daar ben ik nu nog niet aan toe’’, aldus Ancelotti. Hier lijkt de Italiaan nu dus op terug te komen.

EK Voetbal 2020

Vanwege het 60-jarig jubileum van de UEFA, wordt het EK Voetbal voor de eerste keer in twaalf verschillende landen afgewerkt. Rome is aangewezen als speelstad voor de openingswedstrijd van EURO 2020

Na het mislopen van het WK 2018, hoopt Italië wel weer actief te zijn op het EK Voetbal 2020. De Squadra Azzura heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar de internationale voetbalkalender kijken, dan zien we dat de eerste wedstrijden van de Nations League gepland staan in september 2018.