Danny Makkelie: ‘Doel is om er op het EK Voetbal 2020 zelf te staan’

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal 2020. Danny Makkelie is deze zomer, weliswaar als videoref, actief op het WK 2018. De 35-jarige scheidsrechter hoopt de komende weken veel te leren en over twee jaar zelf op het veld te staan tijdens het EK Voetbal 2020.

In principe wil je zelf op het veld staan, maar er op deze manier toch al bij kunnen zijn is heel erg goed. Om te kunnen proeven, voor de beleving, in een heel belangrijke bijrol. Het doel is om er op het EK van 2020 zelf te staan, op het veld”, vertelde hij tegen een verslaggever van De Telegraaf.

Kuipers heeft vertrouwen in Makkelie

Als het aan Bjorn Kuipers, de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment, ligt, dan staat Makkelie over twee jaar op het EK. Kuipers wees Makkelie onlangs namelijk aan als zijn opvolger op Internationaal niveau. “Super mooi dat Björn dat eerder heeft gezegd, als beste scheidsrechter”, aldus Makkelie.

Mocht Makkelie ook daadwerkelijk geselecteerd worden voor EURO 2020 en goed presteren, dan zal hij met gemengde gevoelens kijken naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal. Wanneer Oranje ver weet te komen op het EK, dan kan dit als gevolg hebben dat het Nederlandse arbitrale team vroegtijdig naar huis wordt gestuurd.

EK Voetbal 2020

Het eerstvolgende EK Voetbal begint op 12 juni 2020 en duurt tot en met 12 juli 2020. Amsterdam was volop in de race om gastheer te zijn voor de openingswedstrijd, maar deze werd uiteindelijk uitgewezen aan Rome. De halve finales én finale worden afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Europese landen hebben twee manieren waarop ze zich kwalificeren voor het EK Voetbal 2020. De eerste mogelijkheid is via de Nations League, die volgens het speelschema in september 2018 van start gaat. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.