Danny Makkelie hoopt op rol tijdens EK Voetbal 2020

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal 2020 Nieuws. Danny Makkelie hoopt over twee jaar Nederland te vertegenwoordigen in het internationale scheidsrechterskorps dat verantwoordelijk is voor de wedstrijden op het EK Voetbal 2020.

Voordat het zover is, is Makkelie tijdens het aankomende WK Voetbal actief als videoscheidsrechter van ‘Team Kuipers’. De Nederlander heeft een vaste plaats in Moskou, waar hij de beschikking heeft over veertig cameras. Hiermee adviseert hij de scheidsrechter in het veld bij onder meer doelpunten, rode kaarten of buitenspelsituaties.

Makkelie tevreden als videoref

Ondanks het feit dat het ‘slechts’ gaat om een rol als videoscheidsrechter, is Makkelie erg verheugd met deze verkiezing. “Ik had nooit op het WK gestaan als ik niet als videoscheids mee mocht. Ik ben onderdeel van ‘Team Kuipers’ en kijk er echt naar uit om hen te ondersteunen. Laten we hopen dat we mooie wedstrijden neerzetten”

“Ik hield er rekening mee dat ik mee mocht, want ik ben er vanaf het begin bij geweest. We hebben met Nederland een grote voorsprong gehad, want we waren de eersten die met de video arbiter begonnen. Ik heb veel ervaring opgedaan en hoop dat ik dat op het WK mag laten zien.”

Kuipers verwacht grote toekomst voor Makkelie

Tijdens de komende eindronde zal Makkelie vooral veel willen leren van de ervaren Kuipers, die hoopt op het fluiten van de finale in Rusland. De 45-jarige Kuipers verwacht dat de tien jaar jongere Makkelie hierna in staat moet zijn om hem op internationaal vlak te vervangen.

“Danny zal zich na het WK moeten klaarstomen voor het EK van 2020, maar hij niet alleen”, aldus Kuipers. “We hebben meer scheidsrechters in Nederland die hard op weg zijn om op de elitelijst van de UEFA te komen. Op dit moment is Danny de nummer één om mij op te volgen, maar we hebben heel veel talent.”

Speelschema EK Voetbal

Door de afwezigheid van het Nederlands Elftal kan het zomaar zijn dat Makkelie de WK finale mag ondersteunen als videoref. Of hij over twee jaar als scheidsrechter de finale van een eindronde mag leiden, hangt mede af van de prestaties van Oranje. Nederland zal zich echter wel eerst moeten plaatsen. De eerste kwalificatiewedstrijden staan in september 2018 op het programma.