David Villa: ‘Ik verwacht dat Luis Enrique Spanje naar de EK titel leidt’

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal 2020. David Villa heeft hoge verwachtingen van Luis Enrique als bondscoach van Spanje. De voormalig international en topschutter is van mening dat niets minder dan de EK-titel telt voor ‘La Roja’.

Luis Enrique werd enkele weken geleden aangesteld als nieuwe bondscoach van het Spaanse nationale team, dat tijdens het afgelopen WK teleurstellend werd uitgeschakeld door Rusland. Zijn laatste klus als trainer was bij Barcelona, waarna de 48-jarige Spanjaard een jaar vrijaf nam.

Hoge verwachtingen

“De uitdaging voor Luis is hetzelfde als voor zijn voorgangers”, vertelt Villa. “Spanje moet ieder groot toernooi winnen waar het aan meedoet. Over twee jaar is EURO 2020, waarvoor nu de tijd is om een sterk team samen te stellen en kwalificatie af te dwingen. Tijdens de eindronde telt alleen de titel.”

Zelf weet Villa hoe het is om succesvol te zijn voor Spanje. In 2008 en 2012 werd ‘El Guaje’ Europees Kampioen en tussendoor veroverde hij in 2010 de WK titel. In totaal speelde de aanvaller 98 interlands voor Spanje, waarin hij 59 keer scoorde. Hiermee is hij topschutter aller tijden voor het Spaanse team. In september 2017 kwam Villa voor de laatste maal in actie voor ‘La Roja’.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook in Spanje worden enkele wedstrijden gespeeld.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit toernooi in september 2018. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.