Deschamps blijft bondscoach van Frankrijk tot EK Voetbal 2020

Deschamps blijft bondscoach van Frankrijk tot EK Voetbal 2020

EK Voetbal 2020. Didier Deschamps heeft zijn contract met de Franse voetbalbond met twee jaar verlengd. Hierdoor blijft de oud-international tot en met het EK Voetbal 2020 actief als bondscoach van Frankrijk.

Deschamps startte in 2012 als bondscoach van Frankrijk. Hij volgde destijds Laurent Blanc op. Onder zijn leiding werd de kwartfinale behaald tijdens het WK Voetbal 2014 en de tweede plaats tijdens het EK Voetbal 2016. Daarnaast wist Frankrijk zich zonder problemen te kwalificeren voor het WK Voetbal 2018 in Rusland.

Frankrijk outsider voor EK voetbal 2020/h4>

Na een aantal magere jaren met snelle uitschakelingen zijn dit weer resultaten waar Frankrijk trots op mag zijn. Dit wordt beaamt door bondsvoorzitter Noel Le Graet. ‘’Met Didier Deschamps is Frankrijk weer een voetballand geworden waarmee rekening wordt gehouden’’, aldus Le Graet.

Frankrijk wordt gezien als één van de outsiders voor de eindzege op het EURO 2020. Tijdens de laatste editie, die in Frankrijk werd gehouden, behaalde ‘Les Blues’ de finale. Deze ging echter verrassend verloren tegen Portugal. In de 109e minuut was het invaller Eder die Portugal van buiten de zestien naar de Europese titel schoot.

Er alles aan doen om titel binnen te slepen

Frankrijk blijft daardoor steken op twee gewonnen EK’s. De eerste titel werd behaald in 1984, waarna Frankrijk ook tijdens EURO 2000 de sterkste was. Tijdens de editie van 2000, die werd gehouden in Nederland en België, was David Trezeguet de matchwinner in de finale tegen Italië.

Tijdens de volgende editie zullen de Fransen er alles aan gaan doen om ditmaal wél de titel binnen te slepen. En met spelers zoals Paul Pogba en Antoine Griezmann, die dan in het hoogtepunt van hun carrière zitten, is het zeker een team om nauwlettend in de gaten te houden.