Duitsland met Joachim Löw als bondscoach naar EK Voetbal 2020

Duitsland - Polen

EK Voetbal nieuws. Ondanks de vroegtijdige uitschakeling op het WK 2018 heeft Joachim Löw besloten om aan te blijven als bondscoach van Duitsland. Dit heeft de Duitse Voetbalbond deze week bevestigd.

Löw verlengde in de aanloop naar het WK Voetbal 2018 zijn contract bij de DFB tot en met het WK 2022 in Qatar. Daarnaast kreeg de bondscoach voorafgaand aan het cruciale groepsduel tegen Zuid-Korea al een baangarantie van bondsvoorzitter Reinhard Grindel.

Na afloop van het teleurstellend verlopen WK 2018 was het vooral de vraag of Löw zelf nog door wilde gaan als bondscoach van Duitsland. De 58-jarige trainer heeft inmiddels laten weten aan te blijven en heeft te kennen gegeven dat hij staat te trappelen om van EURO 2020 een succes te maken.

Het EK Voetbal 2020 zou de zevende eindronde worden onder leiding van de Duitse keuzeheer. Tot aan het WK 2018 wist Duitsland onder Löw het steeds minimaal tot de halve finale te reiken. Dit leverde Duitsland de Wereldtitel op in 2014.

Speelschema EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook Nederland is gastheer voor enkele wedstrijden.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit toernooi in september 2018. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.