Home Blog

Vertrekt Martinez bij Belgische voetbalbond?

België - Noorwegen

Voetbal nieuws. Roberto Martinez tekende voor het WK een nieuwe verbintenis tot en met de zomer van 2020. In het huidige voetbalklimaat betekent een contract echter weinig. Het regent afkoopsommen.

“Volgens onze informatie is er door Real bij een van de makelaars die Martinez vertegenwoordigt geïnformeerd naar zijn contractsituatie bij de Belgische bond”, stelt een verslaggever van Het Nieuwsblad. “Bij de bond is men er gerust op dat hij zal blijven.”

Zelf weigert Martinez om antwoord te geven over de kwestie Real Madrid. “Ik wil niet zeggen of ik of mijn agent contact hebben gehad met Real Madrid”, vertelde Martinez tijdens een persconferentie van de Belgische bond. “Dat is irrelevant en zou van weinig respect getuigen in de aanloop naar de matchen tegen Zwitserland en IJsland. Dat is waar we nu mee bezig zijn.”

Waarom Martinez niet gewoon aangeeft dat hij de rit uitdoet tot en met het EK 2020, is de vraag. Mogelijk wil de Spanjaard de deur toch nog op een kier houden, mocht Real Madrid met een aanbod komen dat niet kan worden afgeslagen.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is via het eindtoernooi van de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit eindtoernooi in het voorjaar van 2019. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.

Koeman gelooft in Nations League-winst Nederlands Elftal

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Nations League. Ronald Koeman denkt dat Oranje in staat moet zijn de Nations League te winnen. Dit liet de bondscoach weten tijdens een speciale Q&A op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“De toekomst voor Oranje zie ik positief in. Ik vond altijd al dat het helemaal niet zo slecht was en er best talent was, ik zag het allemaal niet zo somber in”, zei Koeman op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“Gelukkig ontwikkelen wij ons als Nederlands elftal. Het team ontwikkelt zich en de hele sfeer rondom het Nederlands elftal is wat positiever. Dan is het natuurlijk prettig dat je goede resultaten behaalt. En de kers op de taart was natuurlijk de uitslag tegen Duitsland.”

Geloof in winst Nations League

Koeman gelooft na die 3-0 overwinning zelfs in de winst van de Nations League. “Daar geloof ik wel in”, aldus de bondscoach. “Ik besef best dat het heel moeilijk is, want landen als Duitsland en Frankrijk zijn enorm sterk.”

“Maar we spelen thuis tegen Frankrijk en daarna uit tegen Duitsland. Kunnen wij ons op bepaalde momenten verbeteren, hebben we kans die wedstrijden te winnen. Natuurlijk is Duitsland erop gebrand, maar niks is onmogelijk en zo moet je het aangaan.”

Speelschema Nations League

Deze maand speelt het Nederlands Elftal de laatste twee wedstrijden in de Nations League 2018. De eerste wedstrijd die op het programma staat is tegen Frankrijk op vrijdag 16 november om 20.45 uur. Drie dagen later neemt Oranje het op tegen Duitsland. Deze wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in Gelsenkirchen.

Mogelijk geplaatste status EK-loting voor Nederlands Elftal

EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal Nieuws. Oranje is uitstekend begonnen aan de nieuwe Nations League. Na de minimale nederlaag tegen Frankrijk, werd er afgetekend gewonnen van Duitsland. Hierdoor lonkt een geplaatste status voor de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

Bij het indelen van de potten gaat de UEFA namelijk uit van de rangschikking in de Nations League. De toptien bij de eindafrekening in november loot als groepshoofd mee. Met andere woorden: twee van de twaalf landen in Divisie A zullen genoegen moeten nemen met een plek in pot 2.

Op deze algemene rangschikking staat Oranje thans zevende met drie punten uit twee wedstrijden. Momenteel zijn Kroatië (één punt) en IJsland (nul punten) de landen die onderaan bungelen in Divisie A. Zoals het er nu voorstaat, ontloopt Nederland bij de loting toplanden als België en Spanje.

Loting EK kwalificatie

De loting voor de EK kwalificatie wordt op zondag 2 december vanaf 12.00 uur verricht in het Convention Centre in Dublin. Er zullen tien groepen worden geformeerd: vijf van vijf landen en vijf van zes landen.

Het staat al vast dat de vier poulewinnaars van Divisie A in de Nations League in een poule met vijf landen belanden. Deze teams zijn namelijk al extra belast met de eindronde van het nieuwe toernooi in juni 2019. Mocht Oranje stunten en Duitsland én Frankrijk voorblijven, dan heeft Nederland dus een extra voordeeltje.

De top twee van elke kwalificatie poule kwalificeert zich rechtstreeks voor het EK, de resterende vier tickets worden in het voorjaar van 2020 verdeeld in play-offs. Hierbij komt de Nations League weer om de hoek kijken. Als Oranje via de reguliere kwalificatie route naast een ticket grijpt, krijgt het een herkansing als de andere landen in Divisie A wél hun favorietenrol waarmaken.

Gemotiveerde Kluivert trekt zich niets aan van kritiek

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Voetbal Nieuws. Justin Kluivert maakte in september als invaller nog zijn opwachting in de wedstrijd van Oranje tegen Peru. Een maand later mag de aanvaller van AS Roma zich melden bij Erwin van de Looi voor EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje.

Met Jong Oranje speelt Kluivert de wedstrijden tegen Letland en Oekraïne. “Natuurlijk wil ik bij het grote Oranje zitten, maar jammer is dit niet”, aldus Kluivert tegen FOX Sports. “Als je voor je land uit mag komen, is dat prachtig. Daar geniet ik iedere seconde van.”

Door het gelijkspel tegen Jong Engeland en de teleurstellende nederlaag tegen Jong Schotland van de vorige interlandperiode is plaatsing voor het EK haast niet meer mogelijk. Zelfs bondscoach Van de Looi heeft zich eigenlijk al neergelegd bij een vrije voetbalzomer in 2019.

“Jammer dat ze niet wonnen, maar deze wedstrijden moeten we goed afsluiten. We hebben een goed team, we moeten er alles uithalen”, aldus Kluivert, die nog steeds hoop houdt op deelname aan het EK 2019.

Op de bank in Rome

De vleugelspeler maakte in de afgelopen zomer de overstap van Ajax naar AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad moet Kluivert nog voornamelijk genoegen nemen met een plaats op de bank.

“Het is wel een beetje wennen, maar het gaat goed”, vertelt hij. “Ik voel me goed en weet dat mijn moment wel komt. Ik train elke dag hard, ik mag niet klagen. Het liefst wil ik hele wedstrijden spelen. Dat heb ik onlangs gedaan en dat voelde goed.”

Cristiano Ronaldo komt rest van kalenderjaar niet in actie voor Portugal

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

Voetbal nieuws. Cristiano Ronaldo zal de rest van 2018 niet meer uitkomen voor Portugal. Bondscoach Fernando Santos ontkende na het bekendmaken van zijn selectie echter dat dit betekent dat de interlandloopbaan van de 33-jarige sterspeler van Juventus erop zit.

Santos liet Ronaldo vorige maand ook al buiten zijn selectie, met als reden dat hij Ronaldo de tijd wilde geven zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving in Turijn. Ook deze en volgende maand zal de recordinternational (154 caps) en topscorer aller tijden (85 goals) er niet bij zijn.

“Na een gesprek met de speler, de bondscoach en de voorzitter van de voetbalbond is besloten dat hij de eerstvolgende twee keer niet zou worden opgeroepen”, vertelde Santos. Dat betekent niet dat Ronaldo ermee stopt. “Daar is hij verschillende keren heel duidelijk over geweest.”

De bondscoach ging niet in op vragen over de privézaak waarin Ronaldo betrokken is geraakt. Volgens Santos heeft deze zaak in elk geval niets te maken met de absentie van zijn vedette.

Tegenover de absentie van Ronaldo staat de terugkeer van Éder, matchwinner in de EK-finale van 2016, en Danilo Pereira, voormalig speler van Roda JC, die terug is na een blessure. Andere grote namen die ontbreken in de selectie van Portugal: Ricardo Quaresma, João Moutinho, Adrien Silva, Raphaël Guerreiro en Gelson Martins.

Speelschema EK 2020

De Nations League-wedstrijd tegen Polen (11 oktober) en het oefenduel met Schotland (14 oktober) gaan dus aan Ronaldo voorbij, net als de ontmoetingen van volgende maand in de Nations League met Italië en opnieuw Polen. In maart 2019 begint de reguliere EK-kwalificatiereeks voor EURO 2020.

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. In Portugal zal niet als gastheer dienen voor EURO 2020.

Duitsland wordt gastland voor EK 2024, Turkije opnieuw afgewezen

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal nieuws. De organisatie van het EK van 2024 is met een stemuitslag van 12-4 toegewezen aan Duitsland. Dat liet UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten in Nyon, waar alle zeventien bestuursleden anoniem hun stem mochten uitbrengen. Een lid stemde niet.

De evaluatiecommissie van de Europese voetbalbond sprak eerder al een lichte voorkeur uit voor het bid van Duitsland, dat de plannen vanochtend net als Turkije nog een keer mocht presenteren aan de leden van het uitvoerend comité van de UEFA. Zo behoefde geen van de tien voorgestelde stadions van Duitsland, in 2006 nog gastland van het WK, te worden opgeknapt en waren ook andere voorwaarden als de infrastructuur en de hotelcapaciteit in de speelsteden beter verzorgd volgens het UEFA-rapport.

Tweede EK voor Duitsland

Voor Duitsland is het de tweede keer dat het organisator is van het EK, maar de eerste keer sinds de eenwording in 1990. In 1988 werd Nederland Europees kampioen in West-Duitsland. Tijdens de eerstkomende Europese eindronde, de jubileumeditie van 2020 wordt in verschillende landen gespeeld, is Duitsland ook vertegenwoordigd met München als speelstad. Dat was blijkbaar geen obstakel voor het binnenhalen van de Europese eindronde van vier jaar later, dat het derde eindtoernooi zal zijn met 24 deelnemers.

Naast München worden er ook in de volgende steden wedstrijden afgewerkt tijdens EURO 2024: Berlijn, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Dortmund, Hamburg, Leipzig, Keulen, Frankfurt en Stuttgart.

Opnieuw geen Turkije

Voor Turkije, de enige andere kandidaat voor de organisatie van het eindtoernooi,  is het de tweede keer dat het naast de organisatie van een EK grijpt. Frankrijk sleepte het toernooi van 2016 binnen met slechts één stem meer. De Turken hadden goede hoop de Europese eindronde nu wel binnen te halen, ondanks zorgen over de situatie rond de mensenrechten in het land en de beperkte hotelcapaciteit in enkele speelsteden. De UEFA noemde het in het aanbevelingsrapport ook een risico dat er nog het nodige werk aan de stadions en de infrastructuur moest worden verricht.

Silhavy nieuwe bondscoach Tsjechië, Galasek wordt assistent

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

Voetbal Nieuws. Jaroslav Silhavy is deze week aangesteld als nieuwe bondscoach van Tsjechië. Voormalig Ajax- en Willem II-middenvelder Tomás Galásek wordt één van zijn assistenten.

De 56-jarige Silhavy, met 465 wedstrijden recordhouder in de Tsjechische competitie, is de opvolger van Karel Jarolim. Die was sinds 2016 bondscoach en wist Tsjechië niet naar het WK in Rusland te leiden.

De 62-jarige Jarolim stapte vorige week op na de zware oefennederlaag tegen Rusland (1-5). Eerder verloor Tsjechië ook al bij de start van de nieuwe Nations League 2018 van Oekraïne (1-2).

Bekende assistent voor Silhavy

Galásek, inmiddels 45 jaar, speelde tien jaar in de Eredivisie, waar hij een gewaardeerde kracht was op het middenveld bij Willem II en Ajax. De 69-voudig international fungeerde bij beide clubs als aanvoerder, net als in het Tsjechische elftal.

In het seizoen 2012/2013 was Galásek al eens assistent van toenmalig bondscoach Michael Bilek. Vervolgens was hij werkzaam als jeugdcoach en assistent-trainer bij kleinere clubs in Duitsland. In het seizoen 2015/2016 had hij zijn eerste baan als hoofdcoach, van SV Weiden op het vierde niveau in Duitsland.

De Tsjechische bond FACR heeft niet bekendgemaakt hoe lang de contracten van Silhavy, Galasek en Chytry, de tweede assistent van Silhavy, lopen. “Ik vind het een grote eer dat de FACR mij benaderd heeft”, zei de nieuwe bondscoach dinsdag bij zijn presentatie.

“Het wordt niet makkelijk voor ons”, zei Silhavy. “Maar wat is tegenwoordig nog wel makkelijk?” De oud-international vierde als trainer kampioenschappen met Slovan Liberec en Slavia Praag.

Speelschema Nations League

Silhavy, Galásek en Chytry zitten in oktober voor het eerst op de bank. Tsjechië neemt het dan in Divisie B van de Nations League op tegen Slowakije en opnieuw Oekraïne. Wanneer de Tsjechen als groepswinnaar de Nations League afsluiten, staan begin volgend jaar de finale play-offs op het programma.

Kompany verwacht niet dat Lukaku na EK 2020 stopt als Rode Duivel

België - Noorwegen

EK Voetbal 2020. Aanvoerder Vincent Kompany gelooft niet dat Romelu Lukaku na het EK van 2020 zal stoppen als international van België. De 25-jarige spits was deze week met twee doelpunten tegen IJsland opnieuw erg belangrijk voor de ‘Rode Duivels’.

Lukaku, die in 26 interlands onder de huidige bondscoach Roberto Martínez 26 keer heeft gescoord, zei in augustus tegen Business Insider dat hij van plan is om over twee jaar al afscheid te nemen van het nationale team.

“Ik denk dat ik na het EK van 2020 stop”, zei de aanvaller van Manchester United. “Over twee jaar mag de concurrentie mijn plek overnemen.”

Een grap

Kompany denkt dat zijn landgenoot niet serieus was in het interview. “Voor mij was dat een grap, we hebben er allemaal eens goed om gelachen”, zei de de verdediger na de zege op IJsland tegen Sporza. “We hebben veel verplichte persmomenten en zeggen zoveel. We kunnen ons een keer vergissen.”

“Maar maak je geen zorgen: als Romelu stopt, dan ga ik hem thuis ophalen in Manchester en dan breng ik hem naar Brussel. Hij woont toch niet zo ver van mij.”

Lukaku wil niet reageren

Lukaku, die als zestienjarige debuteerde voor de Belgische ploeg, wilde na zijn twee treffers in de Nations League-wedstrijd op IJsland niet ingaan op zijn toekomstplannen.

“Ik heb gezegd wat ik heb gezegd en zal dat later nog wel verduidelijken”, zei de 77-voudig international, die in totaal al 43 goals wist te maken. “Het collectief doet het goed en de ploeg is belangrijker dan mijn persoonlijke keuzes. Zolang ik voor de nationale ploeg speel, doe ik dat met veel plezier en geef ik het maximale voor mijn land.”

Speelschema België

‘De Rode Duivels’, die deze zomer derde werden op het WK 2018, speelden naast het duel tegen IJsland nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Ook deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 0-4.

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 16 oktober 2018 om 20.45 uur in het Koning Boudewijnstadion. Dan is het Nederlands Elftal de tegenstander.

Nations League: De Jong staat voor basisdebuut tegen Frankrijk

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Nations League 2018. De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-kraker tegen Frankrijk kent drie nieuwe namen. De meest in het oog springende is die van Frenkie de Jong.

De bewierookte Ajax-middenvelder viel donderdag tijdens de afscheidsinterland van Wesley Sneijder halverwege in en maakte grote indruk. Zo was hij goed voor de assist bij de 1-1 van Memphis Depay. Zijn sterke invalbeurt levert hem vanavond waarschijnlijk zijn eerste basisplek in het Nederlands Elftal op.

De basisplek van De Jong is één van de vermoedelijk drie wijzigingen. Ten opzichte van Peru-thuis is uiteraard Sneijder er niet meer bij. Daarnaast raken ook Kevin Strootman en Ruud Vormen, die twee grote kansen miste, hun basisplek kwijt. Voor hen komen Davy Pröpper en Quincy Promes in de plaats. De kersverse aanvaller van Sevilla stond tegen Pery aan de basis van de 2-1 en mag nu dus vanaf het begin starten.

Eerste officiële wedstrijd Koeman

Voor bondscoach Ronald Koeman wordt het na vijf oefeninterlands zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach van Oranje. ‘’Dit voelt inderdaad anders’’, erkent hij. ‘’Iedereen weet dat zelfs het winnen van de Nations League geen EK-ticket oplevert. Maar er zijn genoeg redenen om dit wel te zien als kwalificatiewedstrijden.’’

In de nieuw opgezette landencompetitie is niet alleen geld te verdienen, maar ook punten die weer van pas komen voor de reguliere EK-kwalificatie die volgend jaar op het programma staat.

Vermoedelijke opstelling Nederland – Frankrijk

Vermoedelijke opstelling Oranje voor het Nations League duel tegen WK-kampioen Frankrijk: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Daley Blind; Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong; Quincy Promes, Memphis Depay, Ryan Babel.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland is voor Oranje de eerste partij in de Nations League. Volgende maand, op 13 oktober, speelt Nederland tegen Duitsland. In het verdere speelschema zien we dat op op 16 en 19 november de returns tegen deze twee toplanden op het programma staan.

Vardy en Cahill stoppen als international Engeland

EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal 2020. Jamie Vardy en Gary Cahill hebben aan bondscoach Gareth Southgate laten weten dat ze in principe niet meer opgeroepen willen worden voor het Engelse elftal. De dertigers willen de jeugd een kans geven bij de nummer vier van het afgelopen WK.

Vardy en Cahill houden de deur voor een terugkeer in het nationale team op een kier. Als Southgate door blessureleed bij andere internationals in de problemen komt, mag hij contact opnemen met het tweetal.

“Om eerlijk te zijn denk ik hier al een tijdje over na”, aldus Vardy dinsdag in gesprek met The Guardian. “Ik word niet jonger en de bondscoach is juist bezig met een verjonging van het team.”

“Je hebt tijdens het afgelopen WK gezien dat dat succesvol is, want we eindigden als vierde in Rusland. Ik heb daarom tegen Gareth gezegd dat het waarschijnlijk beter is om jongere spelers op te roepen, zodat hij hen kan ontwikkelen”, vertelt de aanvaller van Leicester City, die slechts bij de helft van zijn 26 interlands aan de aftrap mocht beginnen.

Trots

Cahill, die op 61 interlands en vijf goals staat, was op het WK in Rusland ook geen basisspeler. Hij kreeg alleen speeltijd van Southgate in het groepsduel met België. “Het is tijd om een stapje terug te doen”, liet Cahill weten.

“Ik ben heel trots op wat ik bereikt heb bij het nationale team en dat ik een aantal keer aanvoerder van mijn land ben geweest. Ik heb een heel goede relatie met de bondscoach en heb aan het eind van het WK een goed gesprek met hem gehad. Hij begreep mijn situatie, maar we wilden beiden de deur niet volledig sluiten.”

EK Voetbal 2020

Engeland zal door de keuze van Vardy en Cahill twee ervaren krachten missen in de kwalificatiereeks voor EURO 2020. Deze kwalificaties beginnen op 8 september met de wedstrijd tegen Spanje om de Nations League, waar de eerste tickets te verdienen zijn. Verder komt Engeland nog tegen Kroatië in actie in de nieuwe landencompetitie.

EK Nieuws

België - Noorwegen

Vertrekt Martinez bij Belgische voetbalbond?

Voetbal nieuws. Roberto Martinez tekende voor het WK een nieuwe verbintenis tot en met de zomer van 2020. In het huidige voetbalklimaat betekent een...
EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Koeman gelooft in Nations League-winst Nederlands Elftal

Nations League. Ronald Koeman denkt dat Oranje in staat moet zijn de Nations League te winnen. Dit liet de bondscoach weten tijdens een speciale...
EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

Mogelijk geplaatste status EK-loting voor Nederlands Elftal

EK Voetbal Nieuws. Oranje is uitstekend begonnen aan de nieuwe Nations League. Na de minimale nederlaag tegen Frankrijk, werd er afgetekend gewonnen van Duitsland....
EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Gemotiveerde Kluivert trekt zich niets aan van kritiek

Voetbal Nieuws. Justin Kluivert maakte in september als invaller nog zijn opwachting in de wedstrijd van Oranje tegen Peru. Een maand later mag de...
Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

Cristiano Ronaldo komt rest van kalenderjaar niet in actie voor Portugal

Voetbal nieuws. Cristiano Ronaldo zal de rest van 2018 niet meer uitkomen voor Portugal. Bondscoach Fernando Santos ontkende na het bekendmaken van zijn selectie...