EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal Nieuws. Het Nederlands Elftal wist zich dit jaar opnieuw niet te plaatsen voor een groot eindtoernooi. Na het mislopen van het EK 2016, zien we Oranje volgend jaar niet in actie tijdens het WK Voetbal 2018.

Jasper Cillessen is van mening dat Oranje volgend jaar met een schone lei moet beginnen en toe moet werken naar een succesvolle kwalificatiereeks richting het EK Voetbal 2020. Als reservedoelman van Barcelona hoopt hij wel zijn nummer één positie bij Oranje te behouden.

Voordat de kwalificatiereeks voor EK Voetbal 2020 van start gaat, zal eerst nog het WK 2018 worden afgewerkt. Voor Cillessen worden dit een paar pijnlijke weken. ‘’Als het WK begint zal de teleurstelling alleen maar groter worden. Dat gevoel ken ik nog van het EK. Ik heb er bijna niets van gezien’’, vertelde Cillessen.

De Boer zegt niet per se ‘nee’

Voordat Oranje aan de nieuwe kwalificatiereeks begint, zal het eerst een nieuwe bondscoach aan moeten stellen. Naast Ronald Koeman lijkt ook Frank de Boer nog een van de kanshebbers voor deze positie.

De Boer, die eerder als assistent werkzaam was bij Oranje, denkt dat het slechts een incident is dat er twee keer een eindronde is misgelopen. ‘’Maar vier jaar is wel genoeg’’, aldus De Boer. ‘’We hebben de voetjes weer op de grond. En nu zal er keihard gewerkt moeten worden om Nederland te krijgen waar we horen te staan en dat is dat we van elk land kunnen winnen.’’

De voormalig trainer van Ajax liet weten niet per se ‘nee’ te zeggen, wanneer hij benaderd wordt voor de vacature van bondscoach. Mocht De Boer ook daadwerkelijk aan de slag gaan bij het Nederlands Elftal, dan zal hij wel minder vaak op het veld staan dan hij aanvankelijk wil. Naar eigen zeggen is hij een ‘doener’. Eventueel zou hij dit ‘probleem’ op kunnen lossen door een bondscoachschap te combineren met een baan als clubtrainer.