EK Voetbal 2020: Johan Cruijff ArenA krijgt mogelijk toch 5G-netwerk

EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK Voetbal 2020. Het kabinet heeft laten weten dat onderzocht gaat worden of de Johan Cruijff Arena het Nederlandse eerste stadion kan worden met een 5G-netwerk. Dit netwerk zal in 2020, tijdens EURO 2020, uitgerold moeten worden.

Echter is Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, van mening dat de nieuwe generatie van mobiel internet niet voor 2023 geïntroduceerd kan worden. Voor dit proces is minimaal vijf jaar nodig. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan is Amsterdam de enige speelstad tijdens het EK Voetbal 2020 zonder een 5G-netwerk.

Vier wedstrijden voor ArenA tijdens EURO 2020

Zoals bekend is Amsterdam één van de speelsteden tijdens het EK 2020. In de hoofdstad van Nederland worden in totaal vier wedstrijden afgewerkt: drie groepswedstrijden en één achtste finale. Mocht het Nederlands Elftal zich plaatsen voor EURO 2020, dan zal het in ieder geval twee wedstrijden gaan spelen in eigen land.

Het is niet de eerste keer dat er wedstrijden van een Europees Kampioenschap worden gespeeld in het stadion van Ajax. Tijdens het EK 2000, dat georganiseerd werd in Nederland en België, was Amsterdam ook één van de speelsteden. Destijds werden er vijf wedstrijden gespeeld: drie groepswedstrijden, één kwartfinale en één halve finale.

Speelsteden EK Voetbal 2020

Naast de Amsterdam ArenA wordt er natuurlijk in nog meer andere mooie stadions gevoetbald tijdens EURO 2020. En voor het eerst in de geschiedenis zal het EK worden afgewerkt in meer dan twee landen. Vanwege het 60-jarig jubileum van de UEFA, wordt er gespeeld in maar liefst dertien verschillende landen.

Naast Amsterdam, zijn ook Bakoe, Kopenhagen, München, Londen, Boedapest, Dublin, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao aangewezen als speelstad tijdens het eerstvolgende EK Voetbal.

De meeste wedstrijden worden afgewerkt in het prachtige Wembley te Londen. Het speelschema wijst uit dat deze arena naast drie groepswedstrijden en één achtste finale, ook de twee halve finales én finale krijgt toegewezen.