EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal 2020: KNVB krijgt 2 miljoen subsidie van overheid

EK Voetbal 2020. Deze week is bekend gemaakt dat de KNVB in totaal 2 miljoen van de overheid voor organisatie van EURO 2020. Amsterdam is namelijk één van de dertien speelsteden voor het eerstvolgende Europees Kampioenschap Voetbal.

Daarnaast krijgt de KNVB nog een half miljoen om het amateurvoetbal mee te laten profiteren van het voetbalfeest. Bij de toekenning van de subsidie is tevens afgesproken dat er ook voldoende aandacht wordt gegeven aan het meiden- en vrouwenvoetbal.

Fantastisch sportevenement

Bruno Bruins, minister van Sport, maakte de subsidieverstrekking bekend. ‘’Met het EK voetbal 2020 heeft Nederland weer een fantastisch sportevenement binnengehaald’’, aldus Bruins. ‘’Het is geweldig als mensen, en vooral kinderen, hun voetbalhelden hier op eigen bodem in actie kunnen zien komen.’’

‘’Ik ben ook blij met de afspraken over extra aandacht voor het vrouwenvoetbal. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal zit op dit moment in de lift. En dat komt voor een groot deel door de topprestaties van het Nederlands vrouwenelftal. Zij verdienen meer waardering en ik blijf me hiervoor inzetten.’’

‘Building Bridges’

Het motto van het EK Voetbal 2020 is ‘Building Bridges’. Amsterdam is één van de speelsteden. In de Amsterdam ArenA worden in totaal vijf wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal is overigens niet automatisch geplaatst en moet via het reguliere kwalificatietoernooi deelname afdwingen. Ook worden tickets vergeven via de nieuwe Nations League. Bij plaatsing voor EURO 2020 heeft het Nederlandse Elftal wel thuisvoordeel met ten minste twee wedstrijden in Amsterdam. Nederlandse voetbalfans zouden Oranje dus minimaal twee keer in eigen land kunnen aanschouwen.

EURO Voetbal 2020

Het EK Voetbal in 2020 wordt vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA in dertien Europese steden afgewerkt. Tot aan de halve finale wordt er in diverse landen gespeeld. De halve finales en finale van het EK 2020 zijn in Wembley in Londen.