EK Voetbal 2020: Kroatië verlengt contract Dalic, Brussel nog in spanning

EK Voetbal 2020: Kroatië verlengt contract Dalic, Brussel nog in spanning

EK Voetbal 2020. Bondscoach Zlatko Dalic is beloond voor zijn goede prestaties bij het nationale elftal van Kroatië. De Voetbalbond heeft het contract met Dalic verlengd tot en met het EK Voetbal 2020.

Nadat Kroatië zich via de play offs tegen Griekenland plaatste voor het WK Voetbal 2018, liet de bond al weten verder te willen met Dalic. Afgelopen donderdag zette de 51-jarige trainer zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Dalic volgde vorige maand Ante Cacic op, die bezig was aan een matige kwalificatiereeks. Onder leiding van Dalic wisten de Kroaten zich alsnog te kwalificeren voor de WK eindronde in Rusland.

UEFA doet in december uitspraak over speelstad Brussel

Belgische voetbalfans krijgen op 7 december te horen of Brussel als speelstad gaat dienen tijdens het EK Voetbal 2020. Toch is het in december nog altijd niet zeker of het voetbalfeest doorgaat in België, aangezien de vergunningen van de Vlaamse overheid pas in januari worden geleverd.

Toch is een nieuw en modern stadion voor de KBVB een financiële noodzaak. ‘’Zelfs als het stadion niet op tijd klaar is voor het EK Voetbal, zullen we het stadion bouwen’’, vertelde bondsvoorzitter Gerard Linard vorige week tijdens een persconferentie.

In het nieuwe stadion, dat het verouderde en te kleine Koning Boudewijn Stadion vervangt, zullen in totaal vier EK wedstrijden gespeeld gaan worden: drie groepswedstrijden en één achtste finale. Het stadion gaat de naam ‘Eurostadion’ dragen en moet plaats gaan bieden aan 62.000 toeschouwers.

Uniek EK Voetbal 2020

De zestiende editie van het EK Voetbal gaat een erg uniek toernooi worden. Nog nooit werd een eindronde afgewerkt in dertien verschillende landen. Het is wel eerder voorgekomen dat een EK werd gespeeld in twee landen. Dit was bijvoorbeeld het geval tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne en het EK 2000 in België en Nederland.

Ook in Nederland worden wedstrijden gespeeld voor het EK Voetbal. De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is gastheer voor vier wedstrijden, waarvan één achtste finale. De halve finales en finale worden uiteindelijk gespeeld in Wembley Londen.