EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK Voetbal 2020: Openingswedstrijd mogelijk in Amsterdam ArenA

EK 2020 Nieuws. In de sportzomer van 2020 staat een nieuwe editie van het EK Voetbal op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het EK afgewerkt in dertien verschillende landen. Mogelijk wordt de eerste wedstrijd in Amsterdam gespeeld.

Naast de Amsterdam ArenA is ook Sint Petersburg, Glasgow, Rome en Brussel in de race als gastheer van de openingswedstrijd. Aanvankelijk zou in Brussel de eerste wedstrijd gespeeld worden, maar het is nog uiterst onzeker of de hoofdstad van België überhaupt gaat dienen als speelstad. Er zijn namelijk grote problemen rondom het verkrijgen van een vergunning voor de bouw van het nieuwe Eurostadion.

Opknapbeurt voor Amsterdam ArenA

Gelukkig zijn deze problemen er niet in Amsterdam. De ArenA, die vernoemd gaat worden naar Johan Cruijff, ondergaat momenteel van zowel binnen als buiten een grondige opknapbeurt. Deze verbouwing kost naar verluidt zo’n 50 miljoen euro.

‘’We willen in 2020 opnieuw trendsetter zijn met de Arena, zoals we dat waren bij de opening in 1996’’, vertelde ArenA-directeur Henk Markerink vorig jaar al. De capaciteit van ruim 50.000 plaatsen blijft onveranderd.

In totaal gaan er vier EK Voetbal wedstrijden gespeeld worden in de thuishaven van Ajax. Hierbij gaat het om drie groepswedstrijden en één achtste finale. Mocht het Nederlands Elftal zich weten te plaatsen voor het EURO 2020, dan speelt het twee groepswedstrijden in ‘eigen huis’.

24 deelnemende landen

Aan het EK Voetbal 2020 doen, net als tijdens EURO 2016, 24 landen mee. Er zijn twintig tickets te verdienen via de kwalificatiereeks. Deze begint pas in maart 2019. De overige vier tickets zijn te verkrijgen via de nieuwe Nations League. Deze competitie gaat in september 2018 van start. De play-offs van de Nationals League voor de vier tickets staan gepland in maart 2020.

EK Voetbal 2020

Het eerstvolgende Europees Kampioenschap Voetbal staat gepland in de zomer van 2020. Ter ere van het zestigjarig jubileum van de UEFA, de Europese Voetbalbond, wordt het evenement voor het eerst in de geschiedenis gespeeld in dertien verschillende landen.