EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

EK Voetbal 2020. Het Nederlands Elftal heeft het kalenderjaar 2017 afgesloten met overwinningen op Schotland en Roemenië. Komend voorjaar staan er geen competitieve wedstrijden op het programma, deze worden pas afgewerkt in het najaar van 2018.

Voor de vervanger van de aftredende bondscoach Dick Advocaat geeft dit de mogelijkheid om de bezem te halen door de Oranjeselectie. Spelers die op leeftijd zijn, zoals Wesley Sneijder, kunnen langzaam plaatsmaken voor talenten zoals bijvoorbeeld Frenkie de Jong.

Met het grote Oranje naar het EK voetbal 2020

Dat talenten hun kansen beginnen te ruiken blijkt ook uit een reactie van Feyenoord-speler Jerry St. Juste. ”Iedere speler bij Jong Oranje wil een keer de overstap maken naar het Nederlands elftal. We zijn allemaal ambitieus. Wie uiteindelijk van ons de stap maakt naar het grote Oranje is lastig te zeggen en ook of en wie uiteindelijk een echte topspeler wordt als Arjen Robben, Wesley Sneijder of Robin van Persie.”

Ook over zijn eigen kansen weet St. Juste iets te vertellen. De jonge verdediger kwam over van sc Heerenveen en maakt bij Feyenoord regelmatig zijn speelminuten. Zo kwam hij onder andere in actie tegen Manchester City. Hij hoopt zich de komende jaren goed door te ontwikkelen, zodat hij ook zijn opwachting kan gaan maken in Oranje. ”Met het grote Oranje naar het EK in 2020 gaan is zeker een mooi doel”, aldus St. Juste.

Nieuwe bondscoach voor Oranje

Door het aftreden van Advocaat zal er een nieuwe bondscoach aangesteld moeten worden. Ronald Koeman en Frank de Boer zitten na hun ontslag zonder club en worden genoemd als kandidaten voor het bondscoachschap. Het is voor Koeman niet de eerste keer dat hij aan Oranje gelinkt wordt. Dit was ook het geval na afloop van het WK Voetbal 2014, maar toen viel de keuze op Guus Hiddink.

Advocaat zelf heeft de KNVB al een tip gegeven voor het aanstellen van de nieuwe bondscoach. ”Als ik de KNVB was, zou ik Gullit altijd bij Oranje houden. Hij is een geweldig uithangbord, alle deuren gaan open voor Ruud. Geldt ook voor Ronald Koeman trouwens. Zet die twee bij elkaar en je bent in feite klaar.”