EK Voetbal 2020: Voetbalfeest wordt gespeeld in twaalf verschillende landen

België - Ierland

EK Voetbal 2020. Na het WK dat volgende maand van start gaat, is het EK Voetbal 2020 het eerstvolgende grote toernooi dat op de kalender staat. Vanwege het 60-jarige bestaan van de UEFA wordt EURO 2020 een toernooi om nooit te vergeten.

Het EK Voetbal 2020 wordt namelijk in maar liefst twaalf verschillende landen afgewerkt. Normaliter wordt een EK georganiseerd door één of twee gastlanden, zoals Nederland en België in 2000, maar ditmaal is er een uitzondering gemaakt.

Ook in Nederland worden er een aantal wedstrijden gespeeld. De Amsterdam ArenA is namelijk gastheer van drie groepswedstrijden en één achtste finale. Aanvankelijk was Brussel ook een speelstad, maar door problemen rondom de bouw van het nieuwe Eurostadion heeft de UEFA hier een streep door gezet.

De wedstrijden van Brussel worden overgenomen door het prachtige Wembley, waar ook de halve finales en finale worden gespeeld. In Groot-Brittannië zijn nog twee andere speelsteden aangewezen. In Hampden Park (Glasgow) en het Aviva Stadium (Dublin) worden allebei vier wedstrijden afgewerkt.

In Zuid-Europa wordt er gespeeld in Bilbao en Rome. Het Olympisch Stadion van Rome, dat plaats biedt aan ruim 72.000 toeschouwers, is bovendien aangewezen als het stadion waar de openingswedstrijd wordt afgewerkt. Verder is Rome gastheer voor twee extra groepswedstrijden en een kwartfinale.

Overige speelsteden voor het EK Voetbal 2020 zijn München, Kopenhagen, Bakoe, Boedapest, Boekarest en Sint-Petersburg. Meer informatie over de stadions is te vinden op de speciale speelsteden pagina op deze website.

EK Voetbal 2020

Na het mislopen van twee grote eindtoernooien, hoopt Nederland wel weer actief te zijn op EURO 2020. Oranje heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar de internationale kalender kijken, dan zien we dat de eerste wedstrijden van de Nations League gepland staan in september 2018.