EK Voetbal: Nederland onder 17 blijft maar winnen in Engeland

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal Nieuws. Nederland onder 17 heeft ook het derde en laatste pouleduel op het EK in Engeland gewonnen. De leeftijdsgenoten van Servië werden met 2-0 verslagen. De twee treffers kwamen op naam van Brian Brobbey van Ajax.

Na overwinningen op Duitsland en Spanje deed de wedstrijd tegen Servië er eigenlijk niet meer toe voor Oranje. Dit gaf bondscoach Kees van Wonderen de mogelijkheid om ook zijn andere spelers aan het werk te zien op dit EK Voetbal.

Onder meer aanvaller en topscorer Daishawn Redan werd aan de kant gehouden. De aanvaller van Chelsea werd vervangen door Brobbey, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Dankzij deze derde overwinning sluit Nederland de groepsfase af zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen.

Ierland wacht in kwartfinale

In de kwartfinales is Ierland de volgende tegenstander. Dat duel wordt maandag om 20.00 uur gespeeld in Chesterfield. Bij een zege wacht de winnaar van het duel tussen Noorwegen en Engeland.

Oranje onder 17 hoopt voor de derde keer Europees kampioen te worden. Dat lukte het team eerder in 2011 en 2012. Bij die eerste editie deden spelers als Jetro Willems, Karim Rekik en Memphis Depay mee.

Speelschema EK Voetbal

Voor het ‘grote’ Nederlands Elftal staat in 2020 het eerstvolgende EK Voetbal op het programma. Vanwege het 60-jarig jubileum van de UEFA, wordt het Europees Kampioenschap voor de eerste keer in twaalf verschillende landen afgewerkt. Ook Amsterdam is aangewezen als speelstad voor dit voetbalfestijn.

Nadat het Nederlands Elftal zich niet wist te kwalificeren voor EURO 2016 en het WK 2018, hoopt Oranje er in 2020 wel weer bij te zijn. Nederland heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar de voetbalkalender kijken, dan zien we dat de eerste wedstrijden van de Nations League gepland staan in september 2018.