EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

EK Voetbal Vrouwen 2017. Aanstaande zondag 16 juli gaat in de Galgenwaard van FC Utrecht het EK Voetbal voor vrouwen officieel van start. Nederland speelt als gastland de openingswedstrijd tegen Noorwegen.

Voor Oranje wordt het de derde keer dat het team deelneemt aan een EK Voetbal. In 2009 debuteerde Nederland en behaalde het een plaats in de halve finale. Vier jaar later, in 2013, was de groepsfase al het eindstation. In eigen land zal Oranje het een stuk beter willen doen dan tijdens het laatste toernooi in Zweden.

Nederlandse vrouwen liggen onder vergrootglas

De Oranje Leeuwinnen kenden een prima generale in de aanloop naar het EK Voetbal. Een laatste oefenwedstrijd werd namelijk met 5-0 gewonnen van Wales. Aanvoerder Mandy van den Berg hoopt dat deze lijn doorgetrokken kan worden tijdens het eindtoernooi. ‘’Wij beseffen dat we onder een vergrootglas liggen. Wij kunnen het vrouwenvoetbal in Nederland een enorme boost geven’’, vertelde de 26-jarige verdedigster.

Nederland, de huidige nummer twaalf van de wereld, zal wel beter moeten presteren tijdens het WK Voetbal 2015. In Canada ging Oranje al in de achtste finale onderuit en wist in het gehele toernooi niet te overtuigen.

Sarina Wiegman, in 2015 nog assistent-bondscoach maar inmiddels bondscoach, zegt hierover het volgende: ‘We zijn nu twee jaar verder. De meeste spelers hebben allemaal een EK en WK in hun rugzak. Je moet een aantal grote toernooien hebben meegemaakt om te ervaren hoe dat is. Je zit weken op elkaars lip. In Canada speelden velen voor het eerst voor 55 duizend man. Als je dat meemaakt, vraag je je af: wat gebeurt hier allemaal?’

EK Vrouwenvoetbal 2017 live bij NOS

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd voor het EK Voetbal voor vrouwen in Nederland. Alle wedstrijden van Oranje zijn live te volgen via NPO1. Daarnaast worden alle andere wedstrijden voor het EK Voetbal live uitgezonden via het themakanaal NPO Sport. Het beloofd dus weer een mooie voetbalmaand te worden!

Wedden op EK Voetbal Vrouwen 2017

Bookmaker Kroon Casino verwacht dat Nederland goed aan het EK Voetbal in eigen land begint. Op Oranje staat namelijk een notering van @1.97, tegenover een odd van @3.55 op een zege van Noorwegen. Ook wij zijn optimistisch en gokken op een 3-1 overwinning voor Nederland @13.00.