EK Vrouwenvoetbal 2017: Nederland favoriet tegen Denemarken

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal Vrouwen 2017. Nederland speelt donderdag 20 juli de tweede groepswedstrijd van het EURO 2017. Om 20.45 uur is Denemarken, dat haar eerste wedstrijd won van België, de tegenstander op Het Kasteel in Rotterdam.

Nederland begon het EK Voetbal voor vrouwen met een knappe overwinning op het hoger ingeschaalde Noorwegen. Dankzij een mooie treffer van Shanice van de Sanden werd er met 1-0 gewonnen in de Galgenwaard.

‘’We zien dit grote toernooi in eigen land als een kans om aan alle Nederlanders te laten zien hoe goed we zijn. En als je dan wint van een topland als Noorwegen, zet je gelijk de toon’’, vertelde bondscoach Sarina Wiegman na afloop.

Nederland voelt druk voor tweede wedstrijd

Na afloop van het treffen met Noorwegen schrokken de Oranjeleeuwinnen van het aantal mensen dat de wedstrijd via televisie had gevolgd, 2.1 miljoen. ‘’Echt een ongelofelijk aantal. We waren natuurlijk voorbereid op veel aandacht, maar dat aantal had niemand van ons kunnen bedenken. Mooi dat het goed ging’’, aldus verdedigster Kika van Es.

De grote schare van Oranje-fans zorgt er wel voor dat de speelsters enige druk voelen voor de tweede wedstrijd. ‘’Dit was een mooie manier om de aandacht te krijgen’’, vervolgt Van Es. ‘’Nu is het aan ons om dat vast te houden. Wat dat betreft staat er voor de wedstrijd donderdag tegen Denemarken opnieuw druk op. Maar dat is alleen maar mooi. Beter dan dat we iets recht te zetten hebben.’’

Nederland kan zich plaatsen voor kwartfinale

Het Nederlands team kan zich bij een overwinning op Denemarken al plaatsen voor de kwartfinale van het EK Voetbal 2017. Bij een zege komt Nederland op zes punten, terwijl Denemarken op drie punten blijft staan. Bij een gelijkspel tussen België en Noorwegen is Oranje niet meer te achterhalen door deze twee teams. Er staat dus veel op het spel voor het team van Wiegman.

Wedden op EK Vrouwen Voetbal 2017

Bookmaker Kroon Casino verwacht dat Oranje ook haar tweede wedstrijd op dit EK Voetbal gaat winnen. Op de Leeuwinnen staat een notering van @1.54. Een zege van Denemarken is goed voor @5.90. Wij verwachten zelf een 3-1 overwinning @12.50, met een 2-0 ruststand @6.80.