Engeland favoriet voor EK volgens Arsene Wenger

De baas bij The Gunners was zwaar onder de indruk van het spel van het team van Roy Hodgson. Vooral de overwinning op Duitsland maakte grote en indruk en op basis hiervan heeft de voetbal kenner Engeland uitgekozen als een van de favorieten voor een eindoverwinning op EURO 2016 in Frankrijk.

De Arsenal-manager was behoorlijk onder de indruk van Engeland in hun prestaties tegen Duitsland, een 3-2 overwinning, en Nederland, een 2-1 verlies.

“Ik was onder de indruk en ik zette ze direct bij de mogelijke finalisten.” zei de Fransman.

“Tot nu toe was ik een beetje terughoudend geweest. Ik dacht dat de topfavorieten Duitsland, Frankrijk en Spanje zouden zijn met Engeland daar achter, maar nu behoren ze tot de mijn top.”

Wenger rangschikt zijn thuisland (Frankrijk) als een andere kanshebber, met name op eigen bodem, op voorwaarde dat zij hun interne problemen kunnen overwinnen.

“Frankrijk behoort ook tot de favorieten, omdat ze zo veel goede spelers hebben, maar ze hebben ook last van allerlei interne discussies, bijvoorbeeld over Benzema, gaat Karim spelen of niet” zei hij. “De Fransen creëren hun eigen problemen.”

Het EK voetbal begint op 10 juni. Het complete wedstrijdschema vind je hier.