Engeland gastland voor EK Vrouwenvoetbal 2021

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal. Het EK voetbal voor vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Engeland. De UEFA wees het Europees Kampioenschap toe aan de Britten, die zich als enige kandidaat hadden gesteld.

De Oranje Leeuwinnen veroverden vorig jaar in eigen land de Europese titel en hopen die over drie jaar aan de overkant van de Noordzee te kunnen prolongeren. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen. Engeland was ook in 2005 al gastheer van de Europese titelstrijd voor de vrouwen.

Finale in Wembley

De Engelse voetbalbond, de FA, heeft Londen, Milton Keynes, Brighton, Nottingham, Southampton, Rotherham, Sheffield en het jeugdcomplex van City in Manchester aangewezen als locaties voor de EK-wedstrijden. De finale zal in Londen op Wembley gespeeld worden.

Loting EK 2021

Op 22 februari wordt in Nyon geloot voor de kwalificatiereeks, die na het WK van volgend jaar zomer begint. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich voor de Europese eindronde. De overige zes landen die als tweede eindigen in hun poule, strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.