Extra oefenwedstrijden Nederland in aanloop naar kwalificatie EK 2020

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal nieuws. Door het mislopen van het WK 2018, kan het Nederlands Elftal zich al gaan richten op de kwalificatiereeks voor EURO 2020. In de aanloop naar de kwalificaties heeft de KNVB twee nieuwe oefenwedstrijden ingepland.

Het was al bekend dat Oranje op 23 maart gaat oefenen tegen Engeland. Dit zal tevens het officiële debuut worden van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands Elftal. Drie dagen later staat een vriendschappelijke wedstrijd gepland in en tegen Portugal.

Deze week maakte de KNVB bekend dat er twee extra wedstrijden gespeeld gaan worden door Oranje. Op 31 mei speelt Nederland om 20.45 uur tegen Slowakije. Enkele dagen later, op maandag 4 juni, is Italië de tegenstander. Deze wedstrijd wordt in het stadion van Juventus afgewerkt.

Nederland presteert slecht tegen Italië

Nederland en Italië speelden al twintig keer eerder tegen elkaar. Oranje kon slechts drie onderlinge confrontaties winnen. In maart 2017 ging het in Amsterdam nog met 1-2 onderuit tegen Italië.

De ‘Azzuri’ zijn het duidelijk niet gewoon om afwezig te zijn op een groot toernooi, want de Italianen organiseren dit jaar enkele prestigieuze oefenwedstrijden. Argentinië, Engeland en Frankrijk zijn tegenstanders die op de wedstrijdaffiches gaan prijken.

Voor zowel Italië als Nederland zullen de eerste ‘echte’ wedstrijden pas gespeeld gaan worden na afloop van het WK 2018. In september start namelijk de nieuwe Nations League. Beide landen zijn ingedeeld in Divisie A en tijdens dit toernooi zijn de eerste tickets voor het EK Voetbal 2020 te verdienen.

Speelschema Nederland Nations League

Uit het speelschema blijkt dat Nederland de eerstvolgende officiële interland gaat spelen op zondag 9 september 2018. Dit wordt een uitwedstrijd tegen Frankrijk. De eerste thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 13 oktober 2018. Grote rivaal Duitsland is dan de tegenstander.

Het volledige speelschema van het Nederlands Elftal is hieronder te bekijken:
9 september: Frankrijk – Nederland
13 oktober: Nederland – Duitsland
16 november: Nederland – Frankrijk
19 november: Duitsland – Nederland

De winnaar van deze groep zal, samen met de andere groepswinnaars uit Divisie A, in juni 2019 gaan strijden om de eerste Nations League titel. Het land dat laatste in de groep wordt zal degraderen naar Divisie B.