FIFA ranglijst: Rode Duivels -1

De volgende officiële FIFA ranglijst wordt gepubliceerd op 5 mei. Daarop zullen de Rode Duivels van plaats twee naar plaats drie zakken. Een vreemde situatie omdat de Rode Duivels, noch hun concurrentie, de afgelopen maand hebben gespeeld. Toch stijgt Chili één plek voorbij België. Argentinië blijft de nummer één.

De reden daarvoor ligt bij de ingewikkelde berekening van de coëfficiëntiepunten per land, die de ranklijst bepaalt. Ruim vier jaar geleden, op 12 april 2012, won Chili een vriendschappelijke wedstrijd met 0-3 tegen Peru. Doordat de partij vriendschappelijk was, de tegenstander op het moment van de match een lage positie innam op de FIFA-ranking en resultaten tussen de 36 en 48 maanden geleden maar weinig gewicht hebben op het totale coëfficiënt, trekt dit resultaat het coëfficiënt van Chili met enkele puntjes naar beneden.

Op de aanstande ranglijst, die van 5 mei, zal dit resultaat echter niet meer in rekening worden gebracht omdat alleen de wedstrijden van de afgelopen vier jaar meetellen voor de FIFA ranglijst. Hierdoor zal Chili vijf punten erbij krijgen één meer dan de Rode Duivels, die dus zakken van plaats twee naar plaats drie.