Finale: Frankrijk – Spanje

Althans volgens een gerenommeerd databureau

Volgens Infostrada zou de finale van EURO 2016 gaan tussen thuisland Frankrijk en Spanje. Opmerkelijk want Frankrijk staat nou niet bekend om zijn fantastische prestaties op eindtoernooien de laatste jaren. Maar het thuisvoordeel weegt kennelijk zwaar.

Hoeveel waarde moeten we aan deze voorspellingen geven? Het blijft toch een beetje koffiedik kijken. Twee jaar geleden (bij het WK in Brazilië) voorspelde het sportstatistiekenbedrijf een finale tussen Brazilië en Argentinië. Uiteindelijk werd het Duitsland tegen Argentinië en gingen de Duitsers met de cup naar huis.

De finale bij de bookmakers

Alle bookmakers bieden weddenschappen over welke landen met elkaar de finale uitvechten. Denk je het ook te weten? Zet dan nu in!
[do_widget id=text-8]
[do_widget id=text-9]

Infostrada heeft een dataplatform voor uitslagen en voorspellingen van allerlei sporten en sporters. Voor een groot eindtoernooi brengen ze nieuws naar buiten omtrent prestaties van landen en individuelen sporters.

De Rode Duivels

Volgens Infostrada stranden de Belgen in de kwart finales tegen Duitsland. De Belgen nemen het in de groepsfase op tegen Italië, Zweden en Ierland, niet de makkelijkste loting. Toch ziet het sportstatistiekenbedrijf het positief in voor wat betreft het bereiken van de achtste finales. De Rode Duivels hebben 84% kans om door te stoten, de Italianen, de winnaars van het WK in 2006, hebben maar 71% kans op het bereiken van de achtste finales. De Ieren en Zweden hebben een kans van elk 58%.

De kans dat we uiteindelijk toch van de Duitsers winnen in de kwart finales wordt op 41% gezet. Een gokje waard bij een van de bookmakers dunkt ons.

Bekijk het hele speelschema van het EK hier.