Geen EK Voetbal 2020 voor Oranje-aanvoerder Sneijder

Oranjecamping Frankrijk 2016

EK Voetbal nieuws. Wesley Sneijder heeft bekend gemaakt te stoppen als international van het Nederlands Elftal. De 33-jarige middenvelder nam dit besluit na een gesprek met Ronald Koeman. De teller voor de recordinternational blijft daardoor steken op 133 interlands.

Tijdens zijn bezoek aan Qatar heeft de kersverse bondscoach laten weten dat er voor de middenvelder geen plek meer is in Oranje. ‘’Ik wil doorselecteren, bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken’’, aldus Koeman op de website van de KNVB.

Sneijder respecteert keuze

Sneijder heeft laten weten de keuze van Koeman te respecteren. ‘’Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international’’, vertelt de Utrechter. ‘’Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek.’’

Succesvol in Oranje

De oud-speler van Ajax maakte zijn debuut in Oranje op 30 april 2003, in een oefenwedstrijd tegen Portugal. Tijdens deze wedstrijd viel hij in de rust in voor Phillip Cocu. Zijn debuut op een eindtoernooi maakte hij tijdens EURO 2004. Daarnaast was hij ook actief op het EK 2008 en EK 2012.

Ook maakte de 33-jarige Sneijder zijn opwachting op drie WK’s: 2006, 2010 en 2014. Zijn meest succesvolle toernooi was het WK 2010, toen hij met Nederland de finale haalde. Als middenvelder maakte hij vijf treffers, waardoor hij een van de topschutters van het toernooi was. Dit leverde hem de zilveren bal en bronzen schoen op.

EK Voetbal 2020

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Ook Nederland is gastheer voor enkele wedstrijden.

Er zijn twee manieren waarop kwalificatie voor EURO 2020 kan worden afgedwongen. De eerste mogelijkheid is tijdens de nieuwe Nations League. Volgens het speelschema start dit toernooi in september 2018. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen via het reguliere kwalificatietoernooi.