Gemotiveerde Kluivert trekt zich niets aan van kritiek

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Voetbal Nieuws. Justin Kluivert maakte in september als invaller nog zijn opwachting in de wedstrijd van Oranje tegen Peru. Een maand later mag de aanvaller van AS Roma zich melden bij Erwin van de Looi voor EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje.

Met Jong Oranje speelt Kluivert de wedstrijden tegen Letland en Oekraïne. “Natuurlijk wil ik bij het grote Oranje zitten, maar jammer is dit niet”, aldus Kluivert tegen FOX Sports. “Als je voor je land uit mag komen, is dat prachtig. Daar geniet ik iedere seconde van.”

Door het gelijkspel tegen Jong Engeland en de teleurstellende nederlaag tegen Jong Schotland van de vorige interlandperiode is plaatsing voor het EK haast niet meer mogelijk. Zelfs bondscoach Van de Looi heeft zich eigenlijk al neergelegd bij een vrije voetbalzomer in 2019.

“Jammer dat ze niet wonnen, maar deze wedstrijden moeten we goed afsluiten. We hebben een goed team, we moeten er alles uithalen”, aldus Kluivert, die nog steeds hoop houdt op deelname aan het EK 2019.

Op de bank in Rome

De vleugelspeler maakte in de afgelopen zomer de overstap van Ajax naar AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad moet Kluivert nog voornamelijk genoegen nemen met een plaats op de bank.

“Het is wel een beetje wennen, maar het gaat goed”, vertelt hij. “Ik voel me goed en weet dat mijn moment wel komt. Ik train elke dag hard, ik mag niet klagen. Het liefst wil ik hele wedstrijden spelen. Dat heb ik onlangs gedaan en dat voelde goed.”