Grote politie-inzet tijdens WK 2014

wk 2014 politie inzet

Tijdens het WK 2014 zullen er zo’n 150 000 agenten en nog eens 20000 extra particulieren beveiligers ingezet worden. Dit werd vandaag bekendgemaakt door de Braziliaanse minster van Justitie. Op een symposium van de FIFA vertelde hij ook dat de regering ruim 500 miljoen euro hebben gebudgetteerd voor alle veiligheid rondom het WK voetbal.

Kleinere dreiging terrorisme

De FIFA heeft hierop gereageerd dat het blij is met deze maatregelen. De wereldvoetbalbond acht de kans op een terroristisch aanslag tijdens het WK in Brazilië kleiner dan bij de Olympische Spelen in Londen in 2012 en nu bij de Olympische Winterspelen in Sotsji. “Brazilië is in het verleden nooit in het vizier geweest van terroristen”, aldus FIFA-veiligheidschef Mutschke.

Protesten tegen de regering

De FIFA en de Braziliaanse regering houden wel rekening met protesten tijdens het WK 2014. In 2013 werd er tijdens de ConfederationsCup geprotesteerd tegen de regering. Deze protesten waren tegen de grote sociale ongelijkheid in Brazilië en uit onvrede grote uitgaven van de regering aan evenementen als het WK 2014.