Italië – Nederland: De Roon staat voor eerste keer in de basis

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Nederlands Elftal. Het Nederlands Elftal speelt vanavond de laatste wedstrijd van dit voetbalseizoen. Om 20.45 uur is Italië, dat net als Oranje niet deelneemt aan het WK 2018, de tegenstander.

Ronald Koeman wilde zijn volledige basiself nog niet vrijgeven, maar het is wel zeker dat Jasper Cillessen en Marten de Roon starten. Voor De Roon betekent dit zijn eerste basisplaats bij het Nederlands Elftal.

Ik zou het zeker bijzonder vinden; een allereerste basisplek bij Oranje en dat dan uitgerekend in Italië”, aldus De Roon tijdens de persconferentie. “Ik zou dat als een mooie beloning zien voor de afgelopen jaren.”

Mancini gooit basiself overhoop

Aan de kant van Italië is het al wel duidelijk dat er flink wat wijzigingen plaatsvinden. Roberto Mancini heeft namelijk aangegeven dat hij het elftal op de schop gaat gooien. “We gaan in ieder geval in een 4-3-3 opstelling spelen”, aldus Mancini.

De Italianen kwamen enkele dagen geleden ook al in actie. De oefenwedstrijd tegen WK-ganger Frankrijk ging teleurstellend met 3-1 verloren. “De wedstrijd tegen Frankrijk was heel belangrijk voor ons, hier zullen we van moeten leren. Alle doelpunten die we tegen kregen, ontstonden na fouten van onze kant”

Het doelpunt van Italiaanse zijde werd gemaakt door Mario Balotelli, die na een lange afwezigheid weer in genade aan is genomen. De spits van Nice zal tegen Nederland niet in de basis starten. Mancini geeft de voorkeur aan Andrea Belotti.

Programma oefeninterlands maandag 4 juni

16.30 uur: India – Kenia
17.00 uur: Armenië – Moldavië
20.00 uur: Marokko – Slowakije
20.00 uur: Chili – Servië
20.45 uur: Italië – Nederland

EK Voetbal 2020

Voor zowel Nederland als Italië zijn de ogen al gericht op september 2018, wanneer de Nations League van start gaat. Dit is de eerste mogelijkheid om kwalificatie voor het EK Voetbal 2020 af te dwingen. Het speelschema toont aan dat Nederland start met een wedstrijd tegen Frankrijk en dat Italië Polen treft in de eerste speelronde.