Italië wil nieuwe bondscoach aanstellen voor interland tegen Oranje

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

EK Voetbal 2020. De Italiaanse voetbalbond, beter bekend als de FIGC, wil eind mei een nieuwe trainer voor het nationale team presenteren. De bondscoach die Italië naar EURO 2020 moet leiden debuteert dan met wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland.

Interim directeur Alessandro Costacurta is al enkele maanden op zoek naar een geschikte opvolger voor Giampiero Ventura. De 70-jarige Italiaan werd aan de kant gezet na het mislopen van het WK 2018. In de play-offs verloren de Azzurri in een tweeluik van Zweden. Hierdoor is Italië voor de eerste keer sinds 1958 niet actief op een WK-eindronde.

Di Biagio mogelijk nieuwe bondscoach

Oud-international Luigi Di Biagio neemt tijdelijk de honneurs waar als bondscoach van het Italiaanse elftal. De bondscoach van Jong Italië ging afgelopen week met 0-2 onderuit tegen Argentinië, maar desondanks wordt niet uitgesloten dat Di Biagio aan blijft als bondscoach.

‘’Als we een betere trainer kunnen vinden, dan nemen we die. Maar dat is niet makkelijk’’, aldus Costacurta, die zelf 59 keer het nationale shirt droeg. ‘’Luigi kent de spelers goed en doet belangrijk werk. Ik betwijfel of Jose Mourinho of Pep Guardiola het beter gedaan zou hebben tegen Argentinië. Rond 20 mei maken we onze keuze bekend.’’

EURO 2020

Over ongeveer tweeënhalf jaar staat het EK Voetbal 2020 op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het Europese voetbaltoernooi in meer dan twee landen afgewerkt. Italië is onder andere gastheer van de openingswedstrijd, die in Rome wordt gespeeld.

Na het mislopen van het WK Voetbal 2018, hoopt Italië tijdens EURO 2020 wel weer van de partij te zijn. De Italianen hebben twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen. De eerste mogelijkheid is via de Nations League, waar Portugal en Polen de tegenstanders zijn. Later volgt ook nog het reguliere kwalificatietoernooi. De eerste kwalificatiewedstrijd staan in september 2018 op de kalender.