Janmaat en Schaars hopen op WK-selectie

Op naar het WK in Brazilië

Na drie weken rust wordt komend weekeinde de Eredivisie hervat. Voor veel spelers met WK-ambities betekent het dat ze het komend half jaar enorm sterk moeten presteren om een kans te maken op speelminuten op het WK voetbal 2014 in Brazilië.

Dit geldt onder andere ook voor Daryl Janmaat en Stijn Schaars. Beide Eredivisie-spelers hebben inmiddels al enkele interlands achter hun naam staan, maar zijn beide nog niet zeker van een plaats in de definitieve selectie van Louis van Gaal.

“Natuurlijk hoop ik mee te gaan naar Brazilië”, gaf Schaars aan. “Eerst was ik een tijd uit beeld en dacht ik dat het klaar was, maar ik ben er toch weer bij gekomen door mijn goede spel bij PSV. Dan denk je wel even: misschien zit er nog een WK in. Dat wordt steeds reëler.” aldus de al dertigjarige middenvelder, die verder aan gaf dat hij zijn huidige vorm moet behouden om een kans te maken op het WK.

Ook Janmaat erkent dat hij in de afgelopen maanden een plek heeft verovert binnen het Nederlands Elftal en dat hij dit voor een groot deel te danken heeft aan zijn goede vorm. Nadenken over een mogelijk basisplek in de eerste wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Spanje durft de Feyenoord-speler nog niet. Of ik erop reken dat ik meega naar Brazilië? Ik reken nergens op, het is voor mij absoluut geen zekerheid dat ik erbij zit. De concurrentie is groot en ik zal voor mijn plek moeten knokken”., aldus Janmaat.

Danny Blind

Waar het WK voor Schaars mogelijk het laatste mondiale voetbaltoernooi is waar hij aan mee kan doen, daar kan Janmaat ongetwijfeld over vier jaar wederom een gooi doen naar de WK-selectie. Hij zal dat dan echter wel moeten doen bij Danny Blind. De oud-international schijnt met de KNVB in gesprek te zijn om vanaf het WK 2016 de nieuwe bondscoach te worden van Nederland. Hij zou daarmee Guus Hiddink opvolgen, die vanaf komende zomer de honneurs waar gaat nemen bij Oranje.