JPL-revelatie mag hopen op Rode Duivels: ‘Op het EK zal hij er bij zijn’

België - Noorwegen

EK Voetbal 2020. Zinho Vanheusden gooit hoge ogen bij Standard. De huurling van Inter speelde zich in geen tijd in de ploeg bij de Rouches. Intussen groeide hij uit tot een absolute sterkhouder op Sclessin. Bij ‘Extra Time’ werd Vanheusden met een vergrootglas bekeken.

Michel Preud’homme heeft heel wat talentvolle jongens in de rangen, maar eentje steekt er bovenuit. “Standard beschikt over veel youngsters die doorbreken, maar Vanheusden is in korte tijd toch al een constante factor geworden”, aldus Wesley Sonck, voormalig aanvaller van Ajax.

De volwassenheid van Vanheusden maakt indruk op de gewezen Rode Duivel. “De manier waarop hij positie kiest, uitverdedigt, passes uitdeelt en de presence die hij uitstraalt: defensief speelt hij altijd zijn wedstrijd en ook offensief draagt hij zijn steentje bij.”

EURO 2020

De tafelgasten zien Vanheusden binnenkort ook opduiken bij de Rode Duivels. “Mocht er nu een EK zijn, dan zou Vanheusden meegaan”, zegt Filip Joos. Marc Degryse deelt die mening: “Vanheusden is een goeie speler. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, zal hij er op het EK 2020 bij zijn.”