Koeman gelooft in Nations League-winst Nederlands Elftal

EK Voetbal 2020: St. Juste hoopt op EURO 2020 met Nederland

Nations League. Ronald Koeman denkt dat Oranje in staat moet zijn de Nations League te winnen. Dit liet de bondscoach weten tijdens een speciale Q&A op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“De toekomst voor Oranje zie ik positief in. Ik vond altijd al dat het helemaal niet zo slecht was en er best talent was, ik zag het allemaal niet zo somber in”, zei Koeman op het Facebook-kanaal van de KNVB.

“Gelukkig ontwikkelen wij ons als Nederlands elftal. Het team ontwikkelt zich en de hele sfeer rondom het Nederlands elftal is wat positiever. Dan is het natuurlijk prettig dat je goede resultaten behaalt. En de kers op de taart was natuurlijk de uitslag tegen Duitsland.”

Geloof in winst Nations League

Koeman gelooft na die 3-0 overwinning zelfs in de winst van de Nations League. “Daar geloof ik wel in”, aldus de bondscoach. “Ik besef best dat het heel moeilijk is, want landen als Duitsland en Frankrijk zijn enorm sterk.”

“Maar we spelen thuis tegen Frankrijk en daarna uit tegen Duitsland. Kunnen wij ons op bepaalde momenten verbeteren, hebben we kans die wedstrijden te winnen. Natuurlijk is Duitsland erop gebrand, maar niks is onmogelijk en zo moet je het aangaan.”

Speelschema Nations League

Deze maand speelt het Nederlands Elftal de laatste twee wedstrijden in de Nations League 2018. De eerste wedstrijd die op het programma staat is tegen Frankrijk op vrijdag 16 november om 20.45 uur. Drie dagen later neemt Oranje het op tegen Duitsland. Deze wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in Gelsenkirchen.