Koeman over keuze Ihattaren: ‘Ik was eerder dan Marokko’

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Bondscoach Ronald Koeman heeft onlangs met Mohammed Ihattaren gesproken. Het zeventienjarige talent van PSV is volgens verschillende Marokkaanse media benaderd door de Marokkaanse voetbalbond.

“Ik was eerder dan Marokko. Hij was hier onlangs met Oranje Onder-19 in Zeist en toen heb ik met hem gesproken”, liet Koeman weten. “We proberen alle talenten te behouden voor Oranje, maar uiteindelijk is het de keuze van de speler. Het houdt ons wel bezig. Het gaat om hem, maar ook om anderen. We hebben aan Mohammed laten blijken dat we hem een groot talent vinden.”

Ihattaren maakte geen deel uit van de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. Hetzelfde geldt voor een aantal andere beloften, zoals Calvin Stengs van AZ. “Hij is een van de spelers die we de laatste tijd bewust hebben gevolgd”, aldus Koeman, die ook de namen van Justin Kluivert, Arnaut Danjuma Groeneveld en Javairô Dilrosun noemde. Die laatste twee waren wegens blessures niet beschikbaar, hoewel Danjuma alweer zijn rentree maakte. “En Kluivert speelt te weinig.”