Kompany verwacht niet dat Lukaku na EK 2020 stopt als Rode Duivel

België - Noorwegen

EK Voetbal 2020. Aanvoerder Vincent Kompany gelooft niet dat Romelu Lukaku na het EK van 2020 zal stoppen als international van België. De 25-jarige spits was deze week met twee doelpunten tegen IJsland opnieuw erg belangrijk voor de ‘Rode Duivels’.

Lukaku, die in 26 interlands onder de huidige bondscoach Roberto Martínez 26 keer heeft gescoord, zei in augustus tegen Business Insider dat hij van plan is om over twee jaar al afscheid te nemen van het nationale team.

“Ik denk dat ik na het EK van 2020 stop”, zei de aanvaller van Manchester United. “Over twee jaar mag de concurrentie mijn plek overnemen.”

Een grap

Kompany denkt dat zijn landgenoot niet serieus was in het interview. “Voor mij was dat een grap, we hebben er allemaal eens goed om gelachen”, zei de de verdediger na de zege op IJsland tegen Sporza. “We hebben veel verplichte persmomenten en zeggen zoveel. We kunnen ons een keer vergissen.”

“Maar maak je geen zorgen: als Romelu stopt, dan ga ik hem thuis ophalen in Manchester en dan breng ik hem naar Brussel. Hij woont toch niet zo ver van mij.”

Lukaku wil niet reageren

Lukaku, die als zestienjarige debuteerde voor de Belgische ploeg, wilde na zijn twee treffers in de Nations League-wedstrijd op IJsland niet ingaan op zijn toekomstplannen.

“Ik heb gezegd wat ik heb gezegd en zal dat later nog wel verduidelijken”, zei de 77-voudig international, die in totaal al 43 goals wist te maken. “Het collectief doet het goed en de ploeg is belangrijker dan mijn persoonlijke keuzes. Zolang ik voor de nationale ploeg speel, doe ik dat met veel plezier en geef ik het maximale voor mijn land.”

Speelschema België

‘De Rode Duivels’, die deze zomer derde werden op het WK 2018, speelden naast het duel tegen IJsland nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Ook deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 0-4.

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 16 oktober 2018 om 20.45 uur in het Koning Boudewijnstadion. Dan is het Nederlands Elftal de tegenstander.