Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach van Spanje

EK Voetbal 2020: Ronald Koeman moet Oranje naar successen leiden

EK Voetbal nieuws. De Spaanse heeft oud-international Luis Enrique aangesteld als nieuwe bondscoach. De voormalig speler van zowel Real Madrid als Barcelona moet Spanje naar het EK Voetbal 2020 gaan leiden.

Hij voldoet aan alle voorwaarden die wij van een bondscoach verwachten. Het mooie is dat hij financieel gezien betere mogelijkheden had als trainer, maar voor het nationale team heeft gekozen”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Enrique kijkt uit naar nieuwe klus

De oud-international nam na het seizoen 2016/2017 afscheid van Barça en koos voor een periode rust na alle hectiek rond het trainerschap. In een interview met Sports Four laat Enrique weten dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe klus. “Ik zal niet zeggen dat het een droom was, maar ik heb altijd wel met de gedachte gespeeld om bondscoach te worden.”

“Ik heb de kans gekregen om voor mijn land te spelen en te genieten in het shirt van Spanje, nu kan ik mijn enthousiasme als coach laten zien”, aldus de Spanjaard. “Mijn motivatie is torenhoog, ik heb zin om te beginnen.”

Molina nieuwe technisch directeur

Naast het aanstellen van Enrique als nieuwe bondscoach, werd ook bekend gemaakt dat José Francisco Molina de nieuwe technisch directeur wordt van de Spaanse voetbalbond. De oud-doelman volgt Fernando Hierro op, die zondag besloot om zijn werkzaamheden neer te leggen.

Speelschema kwalificaties EK Voetbal

Spanje kan zich, net als alle andere Europese landen, op twee manieren plaatsen voor EURO 2020. Dit kan via het reguliere kwalificatieschema of via de nieuwe Nations League. Volgens het huidige schema speelt Spanje de eerstvolgende wedstrijd in de Nations League tegen Engeland op 8 september. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de Spanjaarden eerst nog enkele oefeninterlands spelen. Tijdens deze wedstrijden zal Enrique debuteren als bondscoach.