Mascotte EK voetbal 2020 officieel voorgesteld

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

De mascotte voor het EK Voetbal van volgend jaar is officieel voorgesteld in Amsterdam. Voor de aftrap van de EK-kwalificatiewedstrijd in groep C tussen Nederland en Duitsland werd Skillzy voorgesteld. De naam is geïnspireerd door freestylevoetbal.

Naar aanleiding van de officiële voorstelling van de mascotte zakten de Britse Liv Cook en de Noor Tobias Becs af naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Cook en Becs zijn gerenommeerde freestylevoetballers. Ze verwenden meer dan 50.000 voetbalfans met enkele kunstjes. De locatie was niet toevallig gekozen, aangezien de Johan Cruijff ArenA één van de 12 voetbaltempels is waar er tijdens het EK zal worden gespeeld.

“EURO 2020 wordt een van de grootste sportevenementen ooit en door freestylevoetbal te betrekken, verhoogt men het spektakel”, aldus Becs. Met de officiële voorstelling van de mascotte lanceerde de UEFA meteen ook zijn ‘Your Move’ competitie, waarin fans uit de twaalf gaststeden uitgenodigd worden om filmpjes door te sturen met daarop hun freestylebewegingen die op een of andere manier representatief moeten zijn voor hun gaststad.

Nadien stellen Cooke en Becs een shortlist samen en volgt er een stemming, waarbij elke gaststad twee vertegenwoordigers (een man en een vrouw) krijgt. De 24 winnaars krijgen nadien de kans om hun ‘moves’ tijdens het tornooi te tonen op een reeks events.