Nations League: De Jong staat voor basisdebuut tegen Frankrijk

EK Voetbal 2020: Cillessen wil met schone lei beginnen met Oranje in 2018

Nations League 2018. De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-kraker tegen Frankrijk kent drie nieuwe namen. De meest in het oog springende is die van Frenkie de Jong.

De bewierookte Ajax-middenvelder viel donderdag tijdens de afscheidsinterland van Wesley Sneijder halverwege in en maakte grote indruk. Zo was hij goed voor de assist bij de 1-1 van Memphis Depay. Zijn sterke invalbeurt levert hem vanavond waarschijnlijk zijn eerste basisplek in het Nederlands Elftal op.

De basisplek van De Jong is één van de vermoedelijk drie wijzigingen. Ten opzichte van Peru-thuis is uiteraard Sneijder er niet meer bij. Daarnaast raken ook Kevin Strootman en Ruud Vormen, die twee grote kansen miste, hun basisplek kwijt. Voor hen komen Davy Pröpper en Quincy Promes in de plaats. De kersverse aanvaller van Sevilla stond tegen Pery aan de basis van de 2-1 en mag nu dus vanaf het begin starten.

Eerste officiële wedstrijd Koeman

Voor bondscoach Ronald Koeman wordt het na vijf oefeninterlands zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach van Oranje. ‘’Dit voelt inderdaad anders’’, erkent hij. ‘’Iedereen weet dat zelfs het winnen van de Nations League geen EK-ticket oplevert. Maar er zijn genoeg redenen om dit wel te zien als kwalificatiewedstrijden.’’

In de nieuw opgezette landencompetitie is niet alleen geld te verdienen, maar ook punten die weer van pas komen voor de reguliere EK-kwalificatie die volgend jaar op het programma staat.

Vermoedelijke opstelling Nederland – Frankrijk

Vermoedelijke opstelling Oranje voor het Nations League duel tegen WK-kampioen Frankrijk: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Daley Blind; Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong; Quincy Promes, Memphis Depay, Ryan Babel.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland is voor Oranje de eerste partij in de Nations League. Volgende maand, op 13 oktober, speelt Nederland tegen Duitsland. In het verdere speelschema zien we dat op op 16 en 19 november de returns tegen deze twee toplanden op het programma staan.