Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

Nederland zakt naar historisch lage positie op FIFA-wereldranglijst

EK voetbal 2020. Wereldkampioen Duitsland is na de eindzege op de Confederations Cup de nieuwe nummer één van de wereld. Het Nederlands Elftal zakte juist een plaats en is nu de nummer 32 van de FIFA-ranglijst, de laagste positie ooit.

Niet lang geleden behoorde Oranje nog tot de absolute wereldtop, maar nu is het team van Dick Advocaat afgezakt tot de grijze middenmoot. De verliezend finalist van het WK Voetbal 2010 en nummer drie van het WK Voetbal 2014 is zelfs voorbijgestreefd door Congo. Met een 32e positie op de ranglijst staat Nederland tussen Ecuador en Turkije, landen die enkele jaren geleden nog probleemloos opzij werden gezet.

Succes nodig voor Nederland

Om niet nog verder af te zakken op de FIFA-wereldranglijst zal Nederland snel een succesje moeten boeken. De eerstvolgende kans hiervoor is natuurlijk het WK Voetbal 2018, mocht Nederland zich hier nog voor weten te plaatsen. Wanneer dit niet het geval is, dan worden alle ogen gericht op het EK Voetbal 2020.

Toch zal het niet gemakkelijk worden om te presteren op het EK Voetbal. De laatste keer dat Nederland de halve finale bereikte was in 2004, tijdens het EK in Portugal. Tijdens het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland was de kwartfinale het eindstation, na een verrassende nederlaag tegen het Rusland van Guus Hiddink. Vier jaar later werd Oranje al uitgeschakeld in de groepsfase, waarna Bert van Marwijk zijn ontslag nam. Tijdens het laatste EK Voetbal, vorig jaar in Frankrijk, was Nederland niet eens van de partij.

Wedden op EK Voetbal 2020

Gezien de lage positie op de FIFA-ranglijst zal Nederland @15.00 er komende jaren alles aan willen doen om weer op te klimmen. Een eindzege op het EK Voetbal zal nog te vroeg komen. Oranje behoort namelijk niet tot de favorieten. Deze rol is wel weggelegd voor Duitsland @5.25, Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50.