Nederlands Elftal heeft beschermde status bij loting EK 2020

Oostenrijk - Nederland

EK Voetbal 2020. De overwinning van het Nederlands elftal op Wereldkampioen Frankrijk betekent goed nieuws voor de ploeg van Ronald Koeman. Oranje is namelijk groepshoofd bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor het EK Voetbal 2020.

Deze positie heeft het Nederlands Elftal te danken aan de sterke prestaties in de Nations League. Daardoor ontloopt Nederland sterke landen als Frankrijk, Spanje en België. De loting voor de kwalificatie is op 2 december.

In deze loting worden tien groepen gemaakt waarvan de beste nummers één en twee zich zullen plaatsen voor het EK. Daarnaast zullen nog vier landen zich plaatsen via de Nations League. Mocht Nederland zich niet kwalificeren via de reguliere weg, dan biedt de Nations League een uitweg. Hiervoor moet Oranje morgen nog wel minimaal gelijkspelen tegen rivaal Duitsland, dat al zeker is van degradatie naar Divisie B.

EK Voetbal 2020

EURO 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2020. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Rome en zowel de halve finales als de finale wordt afgewerkt in het prachtige Wembley in Londen. Het is bovendien het eerste EK dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt.

Ook in Nederland worden enkele wedstrijden afgewerkt, aangezien de Johan Cruijff ArenA is aangewezen als speellocatie. Brussel stond aanvankelijk ook ingedeeld als speelstad, maar vanwege problemen rondom het nieuwe Eurostadion heeft de UEFA een streep gezet door EK wedstrijden in België.