Neuer dankbaar na terugkeer onder Duitse lat

Duitsland - Polen

Voetbalnieuws. Manuel Neuer sloot 2018 met een goed gevoel af. De keeper knokte zich terug van een slepende voetblessure en stelt dat hij zelfs even heeft gevreesd voor het einde van zijn loopbaan.

De 32-jarige Neuer speelde in het seizoen 2017/18 maar vier officiële wedstrijden. De keeper liep in september een voetblessure op en had opmerkelijk veel tijd nodig om daarvan te herstellen. Neuer miste het restant van het seizoen bij Bayern München en werd maar net op tijd klaargestoomd voor het WK. Dit toernooi verliep teleurstellend voor Duitsland, maar Neuer was vooral blij dat hij weer kon spelen.

De keeper heeft een zware periode achter de rug en hield rekening met het doemscenario. “Een volgende terugval voor de start van het WK zou het allemaal hebben kunnen beëindigen”, zegt Neuer in de Süddeutsche Zeitung, doelend op zijn carrière. “In dit jaar was het allemaal op het randje. Maar ik kan nu weer alles doen, ik heb geen pijn meer. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Nog niet op topniveau

Critici zijn van mening dat Neuer nog niet helemaal de oude is en een minder niveau haalt dan voor zijn blessure. De goalie kan er weinig mee. “Voor mij is het belangrijk hoe ik de dingen zie, niet hoe anderen ernaar kijken.”

Hij kijkt uit naar 2019: “We hebben als doel om in de EK-kwalificatiegroep boven Nederland te eindigen en als groepswinnaar naar het EK te gaan. De mensen zullen weer een nationale ploeg zien die plezier uitstraalt en waarvoor je graag naar het stadion komt.”