Oefenmatches 2016 Rode Duivels

Inzetten op het EK met hoge bonus

[do_widget id=text-8]
[do_widget id=text-9]
Bondscoach Marc Wilmots heeft op 18 januari aangekondigd hoe de voorbereiding van zijn elftal voor het EURO 2016 in Frankrijk eruitziet. Eind mei vertrekkken de Duivels voor een stage naar Zwitserland, waar ondermeer geoefend zal worden tegen het gastland. Daarnaast zijn er nog drie vriendschappelijke wedstrijden, te weten tegen Portugal, Finland en Noorwegen.

De voorbereiding op EK voetbal van het Belgisch elftal toont vele gelijkenissen met de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Brazilië, twee jaar geleden. Zo is er net als twee jaar geleden ook een stage in Knokke-Heist.

Verder worden er vier oefenmatchen gespeelt. Deze hebben we hieronder op een rij gezet.

België-Portugal

Op 29 maart 2016 speelt België de eerste oefenwedstrijd tegen Portugal. Hier zullen de voetballiefhebbers van smullen. De geschiedenis wijst uit dat het spannend gaat worden. De landen speelden 16 keer eerder tegen elkaar, zowel de Duivels als de Portugezen wonnen ieder 5 keer, 6 keer werd het gelijkspel.

Zwitserland-België

In Genève staat op 28 mei 2016 de volgende oefenmatch op stapel. De Belgen speelden in het verleden 26 keer tegen Zwitserland. België won 12 keer, Zwitserland won 8 keer en 6 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

België-Finland

Slechts vier dagen later op 1 juni 2016 mogen de Duivels in Brussel aantreden tegen het Finse elftal voor de derde oefenmatch. Het verleden laat een negatief beeld zien voor de Duivels. Van de 10 gespeelde wedstrijden won België er drie, de Finnen wonnen vier keer en 3 keer werd er gelijk gespeeld.

België-Noorwegen

De laatste oefenmatch voor de aanvang van EURO2016 is op 5 juni 2016 in Brussel tegen Noorwegen. De Noren waren in het verleden geen partij voor Duivels. Er is 8 keer eerder tegen elkaar gespeeld. 5 keer won België, 3 keer werd het gelijkspel en de Noren wonnen niet éénmaal.

Hier het hele speelschema van de Rode Duivels.