Oranje passeert Duitsland op FIFA-wereldranglijst

EK Voetbal Vrouwen 2017: Nederlandse dames hopen op succes in eigen land

Voetbal Nieuws. Het Nederlands Elftal heeft Duitsland gepasseerd op de wereldranglijst van de FIFA. Het team van bondscoach Ronald Koeman staat na de uitstekende resultaten in de UEFA Nations League op de veertiende plaats, samen met Zweden.

Oranje steeg vorige maand van de zeventiende naar de vijftiende plaats en is nu dus verder opgeklommen richting de top 10. Oranje boekte een 3-0 overwinning op Duitsland, speelde gelijk tegen België (1-1), won van Frankrijk (2-0) en speelde later door een laat doelpunt van Virgil van Dijk met 2-2 gelijk tegen ‘Die Mannschaft’. Dankzij deze late treffer mag Nederland zich op gaan maken voor de finaleronde van de Nations League.

Nederland heeft net als Zweden 1560 punten. De nationale ploeg van België voert de lijst nog altijd aan en staat op 1727 punten. De Rode Duivels worden gevolgd door regerend wereldkampioen Frankrijk en Brazilië.

Marokko grootste stijger in top 50

De nationale ploeg van Marokko maakte van de beste vijftig landen de grootste sprong, want het team van onder anderen Ajacied Hakim Ziyech klom van de 47e naar de 40e plaats. De grootste stijger is Soedan, dat acht plekken opschoof. Benin en Rusland zakten zeven plaatsen. Het gastland van het recente WK staat nu 48e. De volgende wereldranglijst wordt op 20 december gepubliceerd.