Oud-international Lahm voorzitter bij Duits organisatiecomité EK 2024

Duitsland - Polen

EK Voetbal Nieuws. Het Duitse sportmagazine Kicker meldt dat Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité zal optreden wanneer Duitsland het EK 2024 krijgt toegewezen. De oud-international heeft ingestemd met een mogelijk dienstverband bij de Duitse voetbalbond.

Het is de bedoeling dat Lahm naast het EK in 2024 ook andere werkzaamheden gaat verrichten voor de DFB. Hij is nu al ambassadeur van het Duitse projectteam voor het EK in 2024. Dit takenpakket zal in de loop der tijd dus worden uitgebreid.

De 113-voudige international beëindigde zijn succesrijke loopbaan bij Bayern München in 2017. In 2014 leidde hij Duitsland als aanvoerder naar de wereldtitel in Brazilië. Meteen daarna zwaaide hij af als international. Lahm kwam naast het succesvolle WK 2014 ook in actie op de WK’s in 2006 en 2010 en de EK’s in 2008 en 2012.

Duitsland of Turkije

De beslissing over het gastland voor het EK in 2024 valt op 27 september in Nyon. De enige concurrent van Duitsland is Turkije. Eerder dit jaar liet bondsvoorzitter Yildirim Demiroren weten dat Turkije grote kans maakt op de organisatie van het EK. Het beste bid ooit was namelijk ingeleverd bij de UEFA.

Servet Yardimci, vice-voorzitter van de Turkse bond en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, sprak over een historische dag voor het Turkse voetbal. “Turkije staat bekend om zijn vastberadenheid en toewijding. Het is tijd dat Turkije het Europees kampioenschap voetbal voor de eerste keer organiseert.”

EK Voetbal 2024

De definitieve speeldata van EURO 2024 zijn op dit moment nog niet bekend. Wel is zeker dat in totaal 24 Europese landen deelnemen, verdeeld over 16 poules. De nummers een en twee én de vier beste nummers drie overleven de groepsfase en zullen in een knock-out schema uitmaken wie de nieuwe Europees Kampioen Voetbal wordt.