Patrick van Aanholt ziet toekomst met Nederlands Elftal wel zitten

Oostenrijk - Nederland

EK Voetbal 2020. De eerste twee interlands onder Ronald Koeman zitten er inmiddels op. In een nieuw spelsysteem liet de voormalig trainer van Ajax, PSV én Feyenoord veel spelers in actie komen, waaronder linksback Patrick van Aanholt.

De 27-jarige verdediger begon ooit als pupil bij OSC’45 uit Den Bosch. Via onder meer de jeugdopleiding van PSV en Chelsea en allerlei omzwervingen is hij inmiddels vaste kracht van Crystal Palace in de Premier League én is hij weer terug in het Nederlands elftal. De teller staat momenteel op zeven interlands voor de vleugelverdediger.

Wennen aan nieuw systeem

In de eerste wedstrijd tegen Engeland lieten de Oranje-internationals zien dat ze nog erg moeten wennen aan het systeem dat Koeman graag wil spelen. ‘’Het was onze eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer en voor het eerst met dit nieuwe systeem’’, aldus de 27-jarige oud-speler van Chelsea.

‘’Toch ging het zeker verdedigend wel aardig. We hebben weinig kansen weggegeven, al viel helaas toch nog de 0-1. Maar het is een nieuw begin en we moeten nog wennen aan elkaar.’’

Het mindere spel tegen de Britten kan ook te wijten zijn aan het feit dat veel spelers zich té graag wilden laten zien aan de nieuwe bondscoach. ‘’Maar ik wil me altijd laten gelden. Niet alleen bij het Nederlands elftal, ook bij mijn club’’, vertelde Van Aanholt.

Enkele dagen na de teleurstellende wedstrijd tegen Engeland gooide Oranje alle schroom van zich af in de oefeninterland tegen EK-kampioen en angstgegner Portugal. Met fris en aanvallend spel werd er met 3-0 gewonnen. Indien Nederland dit spel ook in de komende jaren kan laten zien, dan staat niets een terugkeer op een EK-eindronde in de weg.

EK Voetbal 2020

Na het mislopen van EURO 2016 en het WK Voetbal 2018, hoopt Nederland over tweeënhalf jaar wel weer actief te zijn op het EK Voetbal 2020. Oranje heeft twee mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen: via de Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi. Als we naar het programma van de kwalificatiereeks kijken, dan zien we dat de eerste competitieve wedstrijden gepland staan in september 2018.