Roberto Martinez twee jaar langer bondscoach van België

België - Noorwegen

Voetbal nieuws. Roberto Martinez is ook de komende twee jaar bondscoach van België. De Belgische Voetbalbond meldt dat de Spaanse trainer zijn contract gaat verlengen tot en met het EK Voetbal 2020.

Martinez werd na EURO 2016 aangesteld als bondscoach van de ‘Rode Duivels’ als opvolger van Marc Wilmots. Onder leiding van de oud-coach van Swansea City, Wigan Athletic en Everton plaatste België zich overtuigend voor het WK van volgende maand in Rusland.

Inmiddels heeft Martinez in totaal zeventien wedstrijden op de bank gezeten bij België. Onder leiding van de 44-jarige Spanjaard werden twaalf wedstrijden gewonnen en eindigden er vier onbeslist. Alleen Spanje was in een oefenduel te sterk voor de Rode Duivels.

Het nieuws kwam binnen België wel als een verrassing. Volgens Belgische media wilde Martinez na het WK graag als clubtrainer terugkeren naar de Engelse Premier League. In de wandelgangen werd de naam van Michel Preud’homme al genoemd als opvolger.

Martinez heeft deze optie dus nog twee jaar voor zich uitgeschoven. Ook de andere stafleden tekenen voor twee jaar bij. Alleen met assistent-bondscoach en voormalig topspits Thierry Henry is de Belgische bond nog in onderhandeling.

Speelschema WK en EK

België is bij het WK ingedeeld in een groep met Panama, Tunesië en Engeland. Komend najaar speelt de ploeg van Martinez in de Nations League tegen IJsland en Zwitserland. Deze nieuwe landencompetitie start in september 2018.

Op 2 december wordt de loting verricht voor de kwalificatie van het EK 2020. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een EK in meer dan twee verschillende landen wordt gespeeld. Ook in Nederland worden diverse wedstrijden afgewerkt. Brussel was aanvankelijk ook een speelstad, maar kreeg de organisatie niet rond, waardoor de duels werden verplaatst naar het Londense Wembley.